Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta başlangıcım var. Vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum..?

mimihlya

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

6 ay önce dogum yaptim suan ucretsiz dogum iznindeyim
Özel bir hastanede tibbi sekreter olarak calisiyorum fakat dogum izni donusunde gorev yerim degisecek

15 temmuz 1998 sigorta baslangicim ve 4382 gun primim var
6 yil once psikolojik tedavi gordum yarim biraktim

3 ay once dogum sonrasi rahatsizligim yeniledi ve tekrar tedavi gormeye basladim ilac recetesinde psikotik belirtisiz agir depresif nöbet yaziyor ayrica obsesif kompulsif bozukluk tanisi aldim

Cocuklugumdan beride supraventrikuler tasikardi nedeniyle ilac kullaniyorum

Vertebrobaziller yetmezligim var ilac kullanmadigimda siddetli bas donmelerim oluyor

Size sorum su

Tekrar ise donmek istemiyorum acaba bu rahatsizliklarimla suan izinliyken vergi indirimi alabilirmiyim

mimihlya...engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurun,onlar sizi yönlendirecekler hastalıklarınızdan heyete gireceksiniz yüzde 40 alırsanız gün prim yıl gibi şeyler de tutuyorsa alacağınız yüzde 40 vergi indirimi ile erken yaşlılık emekliliğine müracat edebilirsiniz..

Suan ucretsiz dogum iznindeyim bu durumda isveren istedigim belgeleri verirmi cunku onlarda krizi bahane edip benim gorev yerimi degistiriyorlar sirf calismamam icin ve isi birakmam icin

mimihlya

Doğum izni de olsa vergi indirimine başvurabilirsiniz. O hakkı elde ettikte sonra sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz. Emekli olmanız içi tüm şartlarımız tamam.

OturanBoğa
Gebelik ve emzirme nedeniyle bir sure ilac kullanamadim
Yaklasik 3 aydir tekrar ilac kullanmaya basladim
Forumda bazi yorumlarda enaz 6 ay antideprasan ilac kullanmak lazim yaziyor
Ben simdi isyerimden evragimi alip basvurmak istiyorum
Acaba psikiyatriden sorun olurmu
Ayrica eger iznim suresince evraklar yetismez ise ki sonuclanmasi biraz zaman aliyor
Ben isyerimden 3600 den emekliligimi bekleyecegim deyip tazminatimi alarak ayrilsam
Evraklar geldiginde erken emeklilik ayligi muracatina engel olurmu

mimihlya

sakatlık oranı cetveli'dir belirleyici olan. Belli bir süre ilaç kullama şartını arayacaktır psikiyatri doktoru

Defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurmada sakı işte ayrılmayın. Bu başvurudan sonra emeklilik gerekçesi ile sigorta müdürlüğüden yazı alıp kıdem tazminatını nda hak ederek işten çıkış yapabilirsiniz. Daha sonra sakatlık indirimi hak ettiğinize dair yazı işyerinize ulaşır ve siz onu alıp emeklilik içi sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

OturanBoğa
12 kasimda vergi dairesine yaptigim muracaat sonucu (ki isyerim calisir kagidini 3 gunde verebildi��) beni devlet hst sevk etti. Devlet hastaneside 11 aralik a heyet icin randevu verdi. Benim iznim 28 aralikta bitecek. Bu surecte sanirim bu rapor isi sonlanmayacak. Vergi dairesi 4 ayi bulur dedi. 28 aralikta is basi yapmak istemiyorum. Sorun olurmu?
3600 icin ssk dan evrak alinca ihbar suresi varmi?
Direk bu belge ile istifa edebilirmiyim

@mimihlya
Vergi dairesi sevki ile hastaneye gitmişsiniz, 11 Aralık heyet randevusu verilmiş. O tarihe kadar ilgili branş muayene ve tetkiklerini bitirir evraklarınızı kurul kalemine verirsiniz.

11 Aralık'ta gider heyete girersiniz, rapor hastane kanalıyla vergi dairesine gönderilir.
Bekleme sürecinde isterseniz, izin bitimi iş başı yapmayıp, 15 yıl 3600 gün ile kıdem tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz.

Hayır ihbar süresi yoktur, emeklilik gibi işlem görür.

Yalnız vergi indirimi sonucu olumsuz da gelebilir. Bu durumda ne yapacağınızı düşünmüşsünüzdür umarım.

Ufukalp
Bebeğimi büyütmeye devam edeceğim
Sanırım uzun bir süre calisamayacağım
Bu surecte evraklarimi hazirladim ben
Hipertansiyon ve okb tanili ilac raporlarimi yeniledim
Tasikardi icin holter taktirdim ki holterin bitimine 10 dk kala atak gecirdim ve holter tasikardiyi yakaladi. Hoca ablasyon onerdi simdilik erteledim
Gecen hafta kbbye gittim malasef meniereden oturu hafif isitme kaybida baslamis dedi
Beyin cerrahina gittim hem boynumda hemde belimde 3 er seviye sinir sıkısmasina neden olan fitik cikti
Fizik tedaviye gittim sag kalcamda labrumda yirtik
Sag omuzumdada supraspinat tenosynovitisi cikti emarlarda
Anlayacaginiz check up yaptirmis oldum
Birtek cildiyeye gitmedim
Cocuklugumdan beri ciddi sekilde el ve ayak terlemem var
Yillar once botoks onermislerdi ter bezlerini bloke etmek icin baktim ozur orani cetvelinde hiperhidroz olarak ona bile oran veriliyor
Kurul ayirmasa ben kendimi su saatten sonra perte ayiricam galiba
;)
Cevaplariniz icin tesekkur ederim size

Geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun, bebeğinizi de sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.

mimihlya..bu zorlu süreçte bebeğiniz ile nasıl ilgileniyorsunuz hanımefendi merak ettim,başka biri varmı aileden anne baba eş abla vs..?
çok geçmiş olsun umarım emeklilik başvurunuz mutlu bir şekilde biter..

deathless...
Cok zor olmadi acikcasi
Calistigim hastanede yaptirdim bir cok seyi
Devlet hastanesindeki islerimdede sagolsun annem ve babam ilgileniyorlar ki bebegi uyutup 1 yada 2 saat icinde hallediyorum
Ornegin emarlari gece 12 de cektirdim
Bu arada annemde %94 engelli
2 yil once mide kanseri teshisi kondu kendisine
Hasta olmak hastanelerde kosturmak gercekten cok zor
Temenniniz icin tesekkur ediyorum
Hayirlisi artik

Ufukalp
Bugun muayenelerimi oldum
Kardiyoloji %20
Dahiliye % 10
Cildiye % 10
Fizik tedavi % 7
Genel cerrahi % 5
Olarak yazdi
Psikiyatri 5 aydir depresyon+okb nedeniyle ilac kullaniyor 6 ay takip yazdi
Evragimi teslim ettim
Haftaya Cuma gelip alabilirsiniz dediler
Acaba sonuc ne olacak
Psikiyatriden oran almak icin 6 ay dahami bekleyecegim

mimihlya
Kurulda bu oranlar değiştirilmezse raporunuzun %42-43 oranında olacağını düşünüyorum.
Psikiyatriden evet bir süre takip ve tedaviden önce hemen ilk seferde oran genellikle verilmez.
İnşaallah maliye de düşürmeden onaylar.

Ufukalp
Genel cerrahi huzursuz barsak sendromu %5 yazdi
Cetvelde bakiyorum boyle bir oran yok
Bir yalnislik mi var acaba������

mimihlya
İrritabl (Spastik kolon) barsak sendromundan:

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısasüreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzun sürmemesi..

Ufukalp
Bugun sağlik kurulundan raporumu aldim
% 43 iki yil sureli olarak onaylanmis
Sonuc kisminda diger hastaliklar yaziyor ama aritmiyi belirtmemisler
Ve ayrica engel orani verilen iki hastaligin tani kodu yalnis yazilmis raporu alip eve geldigimde farkettim
Pzrts gunu gidip sekreterlere söylesemmi bilemedim
Bu durum maliyede sorun teskil edermi acaba

mimihlya...hayırlı olsun..raporunuz ankara ya gönderildimi erken emeklilik içinmiydi başvurunuz rapor için?

Üst Alt