Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta başlangıcım ve %94 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

önder 41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkeze iyi geceIer yeri burasımı biImiyorum ancak benim sıkıntım şu 4000 iş günü primim var 1998' aItıncı ayında sigortam başIadı 3900 günIük prim gününü doIdurmuş oIuyorum pirim günüm yeterIi oIuyormu yoksa 15 seneyidmi bekIemem gerekiyor emekIiIik için bu arada %94 engeIIiyim şimdiden iIginiz için teşekkür ederim.

Engel Durumunuzdan dolayı çalıştığınızı vergi dairesine bildirdiniz mi?
SSK mi? BAĞKUR mu? Emekli Sandığı mı? Belirtmelisiniz.
Vergi dairesine durumunuzu bildirdiyseniz; primleriniz tamam ancak 15 sene bekleme süreci doldurmanız gerekiyor.

ssklıyım vergi dairesine iş başlangıç tarihi itibariyle durumumu bildirdim ve muaf raporu aldım sizin demenize göre hem pirimi hem yılı doldurma zorunluluğu var peki 1800 günde emeklilik hangisini kapsıyor.İlginiz için teşekkür ederim.

1.derece vergi ind. hakkınız var ise 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz..
../06/1998+15 : .../06/2013 yılında emekli olabilirsiniz..

1800 gün ile emekli olmak Malulen emekli olmaktır.Ama size malulen emeklilik önermiyorum 1,5 yıl daha çalışıp erken emekli olmanızı tavsiye ederim ve ek olarak bu 1,5 yıl ister çalışarak ister çalışmayarak bekleye bilirsiniz..

İlker'e ek olarak: Bir kişinin malulen emekli olabilmesinin ilk şartı, ilk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek derecede çalışma gücü kaybı bulunmamasıdır. Yan, ilk kez sigortalı olduğu tarihten sonraki bir tarihte malul olmalı...

Bir de, malulen emekli olanlar emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışamazlar. Oysa vergi indirim hakkına karşılık emekli olanlar sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilirler...

Ben de çok elzem değilse Yaşlılık emekliliğini beklemenizi öneririm. Ama, "yok, ben artık çalışmak istemiyorum" derseniz ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacağınızdan eminseniz, evet, malulen emeklilik başvurusu da yapabilirsiniz.

Üst Alt