Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve 2. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

yusuf1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

02.1998 tarihinde sigorta girişim var .SSK primim 15.07.1998 tarihinde yatmaya başlamış.2012 tarihinde şahsi müracatla özürlü raporu aldım.rapor oranım % 76 dır.2014 tarihinde Gelirler idaresine vergi indirimi başvuru yaptım, maliyeden iş yerime cvp geldi vergi indirimim 2. dereceden onaylanmış.

Sorum;

Şahsi müracatım sonucu aldıgım rapor iptal edilirmi
İş degiştirdiğim için vergi indirimini yeni iş yerime bildirmedim ,sakıncası olurmu
Ne zaman emekli olabilirim

Merhabalar,

Şahsi olarak almış olmanız farketmez, raporunuz sürekliyse ve ssk'dan emekli olacağınız sürece yeniden rapor istenmez.

İşyerinize bildirmemenizin sakıncası olmaz, sadece maaşınıza yansımaz ama emekliliğinizi etkilemez. Yeni işyerinize bildirmek isterseniz çalıştığınıza dair yazıyı alıp vergi dairesine yeni işyerinize uygulanmasını talep edin. Onlar size gerekli yönlendirmeleri yaparlar.

98 sigorta girişi ve 2. derece vergi indirimi ile 17 yıl 3840 günle emekliliği hak edersiniz.

Eğer sigorta girişiniz 1980 ve öncesinde ise 1998 + 17 = 2015'te sigorta priminizi 3840 güne tamamladığınız zaman emekli olursunuz.
Doğum tarihiniz bu yıldan sonra ise belirtin lütfen.

Hayırlı Kandiller.

Dogum tarihim 1980. sigorta primim 4700 sanırım günü beklemekteyim.Hayırlı kandiller

Üst Alt