Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve 3600'ü aşkın primim var. Emekli olabilir miyim?

er82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
idyohepatik portal hipertansiyon tanısına sahibim , trombosit miktarlarim 15 ile 20 arasında yani oldukça düşük , ayrıca dalak büyüklüğü de mevcut.

1998 sigorta girişim ve 3600 günden fazla primim var. idyohepatik portal hipertansiyon + trombositopeni + splenomegali rahatsizliklarimla erken emekli olma durumum varmıdır. Bu konuda ssk ya başvurmam gerekirmi.

er82
Hastalıklarınız için Devlet hastanesinden %40 raporunuzun olması gerekli. Sanırım sizde o yok.

Yapmanız gereken İş yerinizden vasıtasız vergiler müdürlüğü için yazı almanız çalıştığınıza dair. Sonra orası sizi bir devlet hastanesine sevk edicek. Hastanenin heyet kurulundan en az %40 rapor almanız gerekli. Bu rapor alınınca Hastane bunu vasıtasız vergiler müdürlüğüne geri yollar. Orasıda ankara maliye bakanlığına. Maliye bakanlığının kendi heyet kurulu raporunuzu inceler uygun görürse raporunuzu onaylar.

Onaylanırsa biri size biri iş yerinize vergi indirimi uygulanması gerektiği ilen ilgili resmi yazı yollar.

Bunları tamamladıktan sonra ilk işe giriş (Staj sigortası sayılmıyor) tarihiniz baz alınarak ve engelli rapor oranınıza göre belirlenen kritellere göre emekli ola bilceğiniz tarih hesaplana bilir.

er82

Ümit'İn yazdığı gibi, önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettikten sonra emeklilik için aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Saglik kuruluna gerekli evraklari verdim. 10 gune yuzde belli olacak. Fakat umitli degilim. Riskli bir durumum olmasina ragmen kara kapli defterde cok karsiligi yok galiba . hemotolojide trombositopeni icin umitliydim. Ama dr da malesef bazi hastaliklarin karsiligi yok ve bakanli guncellemiyor dedi. Tek ihtimal gastroentreloji nin verecegi yuzde , tani idyobepatik portal hipertansiyon . bundan yuzde alan birisi varmi aramizda?

Yuzdem erken belli oldu , kulaktan 4 almistim heyet sonrasi toplamda 18 cikti. Bekledigimin coooookkkkk altinda . sadece tronbostopeni icin bile daha fazla bekliyordum.Sacmalik bu tedavisi olan bazi hastaliklar da oran yuksekken, benim hic bir tedavi seklim yok , belirsiz bir sekilde bekliyorumm ve hem dalak buyuyor hem trombosit azaliyor. Hayal kirikligi yasadim:(

Üst Alt