Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve % 40 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?

denizci41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhab20.09.1976 doğumluyum 1998 in 7 ayında calışmaya başladım ve hic ara vermedim pirimlerimhep en yüksekten yattı tam emin değilim ama 5200 günüm var calışma hayatımın 10 senesi devlet kaldıranakadar ağır iş sutatisindeydi 5 yılıda normal ama pirimlerim hep yüksekten ve tam yattı % 40.sakat raporum var ve vergi indiriminden faydalanıyorum sakatlığım bir gözümün cok az görmesi birde askerden sonra sigortalıyım buna göre ben nasıl ve nezaman emekli olabilirim değerli vaktinizi aldığım icin affola saygılarımla

2008_oncesi.PNG

98 + 18 = 2016 yılında emekli olabilirsiniz...

O tabloyu ben inceledim ama sizin gözden kacırdığınız birşey var sanırım ben ağır iş sektör ünde 10 sene calıştım ve 2.5 sene bana erken emekli hakkı tanıyor bu yasa bide askerden sonra sigortalıyım yatırırsam faydası olmazmı bana

Ağır iş sektörüyle ilgili bilgim yok mutlaka yazarlar bu konuda da bilgisi olan arkadaşlar ama, askerliğinizi önce yapmış olduğunuz için borçlanmanız durumunda borçlandığınız gün kadar geriye çekilir emeklilik tarihiniz...

Ben genede göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü cok teşekkür ederim iyiki varsınız sürekli takip edecem inşallah hayırlısı olur saygılar sevgiler iyi geceler

Galiba bu konu hakkında net bir cevap alamıcam :))

Sakat statüsünde emelilikte ağır iş indirimi uygulanmaz diye biliyorum.

Yalnız, askerliği borçlanırsanız, sigorta başlangıcı o süre kadar geriye çekilir ve bu da emekliliğinizi o süre kadar erkene alır:

Temmuz 98 - aserlik sresi = Sigorta başlangıç tarihi

Sigorta başlangıç tarihi + 18 = Emeklilik tarihi

İlginize teşekkür ederim kafamı karıştıran şu ağır iş sektöründe 10 senede 2.5 sene erken emeklilik hakkı kazandırıyordu ben10 senemi dolu dolu bu şekilde calıştım devlet deniz de calışanların bu hakkını elinden aldı 5 senemide normal calıştımKazanılmış hakkım elimde toparlamak gerekirse benim 98 olan başlangıc tarihim 2.5 sene geriye cekmiyormu ? Bu kafamı cok karıştırıyor

Askerlik borçlanması yapın gün/01/2014 tarihinde emekli olmayı hak edin.

Üst Alt