Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olunabilir?

siyahzerdali

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba
ilk işe giriş 12.10.1998
doğum tarihi 1977
prim gün sayısı 4790
olan bir bayan ilk defa şimdi %40 rapor alsa
nezaman emekli olur
gün sayısı dolduğu için bu gün itibari ile işten çıkmak istese kıdem alırmı
teşekkür ederim iyi çalışmalar

% 40 ile %59 arasındaki çalışan engelliler18 yıl ve 4080 prim gün sayısıyla emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

günüm dolduğu için yılı beklemeden işten çıkmak istesem yaş baklarkan olduğu gibi tazminat hakkim olurmu peki
teşekkürderim kolaygesin

kıdem tazminatını almak için mutlaka emekli olmanız şart. emekli maaşı ve kıdem tazminatın hak kazanmak için mutlaka yılınızı beklemek gerekir.

Emekli olmanıza 3 sene kalmış ama ben emekliliği beklemek istemiyorum tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum diyosanız sigortalık süreniz 15 yıl 3600 doldurdunuz için emekli olmadan tazminat alabilirsiniz yani emekliliği bekleye gerek yok

tazminatı alırsın yukarıda arkadaşın dedigi gibi 15 yıl3600 gün şartı var fakat birde sgkdan tazminat alabilir yazısı götürmen lazım calıştıgın işyerine vermen lazım.ayrıca iyi araştır ihbar süresi durumundan dolayı işyeri sana sıkıntı cıkarmasın.en güzeli calıştıgın şirket muhasebesiyada insan kaynaklarından yetkililerle konuş derim sana kolay gelsin

Üst Alt