Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olurum?

emrah tire

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum bülent abi benimde bi sıkıntım var yardımcı olurmusun acaba senin bilgine ve yardımına ihtiyacım var

1978 doğumluyum . 1998 ssk grişiliyim 3700 günüm var %40 sürekli raporumu 2014ün 10uncu ayında aldım ben nezaman nasıl emekli olurum bülent abi araştırdım karıştı iyice şaşırdım. işim gittikce zorlaşıyor bir an önce iş hayatını sonlandırmalıyım piskolojik sorunlarım var napmam lazım bülent abi bi yol göster akıl ver bana burda konusmaya çalışıyorum anlamıyolar temelli kahrediyolar

emrahtire arkadaşım eğer yukarıdaki raporunuza Vergi Dairesinden 3. derece Vergi İndirimi aldıysanız, 18 yıl 4080 güne tabisiniz
yılı zaten 2016 yılında doldurmuşunuz, prim için 380 güne ihtiyacınız var (askerlik borçlanması yaparak 360 gün priminizi yükseltebilirsiniz)

OturanBoğa Saygıdeğer Yayın yönetmenim, nacizane sizden bir istirhamım olacak, ana sayfada günün mesajlarını okuyoruz, gözlemlediğim kadarıyla bir çok arkadaş buraya hoşça vakit geçirmek için geliyor bir kısım arkadaşlarda sorularına yanıt aramak yada durumunu izah etmek için, durum o kadar birbiri içine giriyor ki gerçekten ihtiyaç sahibi insanların yazdıkları dikkate alınmadan aşağılarda kalıp gidiyor, günün mesajları bu bağlamda ikiye ayrılıp gruplandırılamaz mı ?

emrah tire

Yusuf arkadaşımızın yazdığı gibidir emeklilik şartlarınız. gün/ay/2016 tarihinde toplam en az 4080 priminiz de olduğunda emekliliği hak edersiniz. Yalnız, bunun için defterdarlıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirimine ihtiyacınız var. Raporunuzun olması tek başına bir işinize yaramaz.

2008_oncesi.PNG

yssmn
Haklısınız. Özellikle mobilden bağlandığında bu önemli bir sıkıntı. Bilgisayardan bağlanıldığında ise ana sayfada sıralanan 30 başlık fuzuli içerikten arındırılıyor.

rapor tarihi önem taşımıyormu ?

raporu ilk almadan vergi dairesi yönlendirmişti 3 yıldır vergi indirimine tabiyim zaten bu durumda ne olur abi sonuç

O zaman nasipse askerliği borçlanıp emekli oluyorum

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BÜLENT ABİ BU HABER BENİ ÇOK MUTLU ETTİ TEKRAR EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK ÜZERE ALLAHA EMANET OL. ALLAH RAZI OLSUN.

selamun aleykum bülent abi ben devlet hasanesinde taşeron işci olarak çalışıyorum emekliliğim halinde tekrar aynı işime geri dönüş oluyormu ben sordum (sgk müdürü olur döner çalışırsın dedi) ama burda hastane müdrüne sordum o ise yazı.geldi yeni bununla ilgilidedi ve ekledi dediki aynı kurumdan emekli olan aynı yerde çalışamıyor bu bana inandırıcı gelmedi bunun aslı son kanunda resmiyette nedir nedir abi hastane müdürü beni salladı sanırım ?

slm benimde bu 4. maddenin ekine kafam takılmıştı 98 sgk girişim %40sürekli rapor(2014,de aldığım)var bu ay sonu işten ayrılış yapıp emekli dilekcemi vermek istyorum ama tedirginim bi engel çıkarıp emekli oamassam işsiz kalmaktan korkuyrum ? emekliliğim kesin diyebilirmiyiz olursam nekadar maaş bağlanır ?

emrah tire

Defterdarlığa başvurup elde edilmiş sakatlık indirim hakkın var mı? Raporunun olması tek başına emeklilik hakkı sağlamaz.

bülent abi merhaba ,

raporum yüzde 50,
benim de sigorta başlangıcım 98 şubat ayı ve 480 gün ssk var,
3300 gün bağkur var,
askerlik borclanması yapacam, 8 ay askerlik yaptım, kac gün borclanacam,

vergi indirimi raporda var yazıyor vergi indirimi işime yarar mı,

yüzde 50 tabloya göre 18 yıl 4080 gün mü olacak, prim sayısına ulaşırsam yılı mı beklemem lazım,
daha prim gün sayım varken 2022 maaşına başvursam, prim gün sayısına ulaşınca erken emekliliğe başvurup 2022 yi iptal edebilir miyim

cemay36

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Sende bağkur fazla görünüyor. Onun için emeklilikte 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisin:

bagkur.PNG

Evet, yılı beklerken 2022 maaşı almayı hal edersen, tabii ki alabilirsin. Bunun emekliliğine mani bir yanı olmaz. Emeklilik zamanı geldiğinde iptal ettirirsin...

hem yılı hem prim gün sayısını tamamlamam lazım o zaman, vergi indirimi işime yarar mı, yararsa vergi dairesine mi başvurayım, ilginize teşekkürler

cemay36

Emeklilik bağkur statüsünde olacaksa, emeklilikte vergi indirimi ile hiç bir ilginiz yok.

Üst Alt