Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve %48 vergi indirimi ile emeklilik şartlarım..?

reprisal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum.çoğu konuda bilgi sahibi oldum.emeği geçen herkese ilk başta teşekkür ederim.benim az uzunda olsa 3 sorum olacak cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1- 22.05.2014 2 yıl süreli %48 özürlü raparum vardı işyerime gelen vergi indirim raporumda 14.06.2014 tarihinden itibaren vergi indiriminden yararlanabilir. diyor herhangi bi süre belirtilmemiş 17.11.1998 sigorta girişim var.1711.2016 tarihinde sürem doluyor.emeklilik için problem olurmu

2- toplam prim 270.000 ne kadar emekli maası alırım?
Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 204 204
2000-2008/10 Arası 2268 2268
2008/10 Sonrası 2770 2770
Toplam 5242 5242

3-13.10.2016 tarihinde işten ayrıldım.01.11.2016 tarihindede yeni işe başladım.vergi indirim raporum eski iş yerimin adı ile geldi.emekli olursan yeni iş yerimden emekli olup devam edeceğim.ssk ya dilekce verirken eski iş yerime gelen raporu versem problem olurmu yoksa deftarlıktan yeni iş yerim için yazı almam gerekir mi

14.06.2016 sagluk kurulu raporunuzun süresi doluyor yeniden. raporunuzu yenilettinizmi yoksa eski rapor geçerli değildir ama vergi indiriminin süresiz olduğundan dolayı sadece vergi indirimi ile emekli ederlermi.vergi indiriminin yanında sağlık. kurulu raporunuda isteyebilirler.

Bende sizinlen aynı durumdayım raporum 2 yıllık ama vergi indirimim sürekli olarak onaylandı emeklilik başvurusu yapınca tekrardan sağlık kurulu raporuna süresi bittiği için tekrar rapor isterlemi yoksa vergi indirimi süresiz olduğu için emekli ederlermi.arkadaşım eğer bu ay emeklilik başvuru yaparsan bize burdan durumun anlatirmisin çok merak ediyorum benim emekliligime daha var

1-Vergi indirimi sürekli ise raporu yeniletmenize gerek yok.Emekli olabilirsiniz.
2-Toplam primden maaş hesabı yapmak imkansız.Bunun için hesaplama programları ve internet siteleri var.Onlardan yardım alabilirsiniz.
3-Vergi indirimini aldığnız vergi dairesine giderek,vergi indirimi yazınızı yeni işyerinize hitaben yeniden alıp işyerinize vermeniz yeterli.Yeniden rapor çıkartmayacaksınız.

çok teşekkürler.10 gün sonra emeklilik çin başvurup gelişmeleri paylaşacağım.hayırlı geceler

Üst Alt