Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve 4860 primim var. Emekli olabilir miyim?

İbrahim4160

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamunaleykum ben bu forumda yeniyim bende göz tembelliği (gecen gün özel bir hastaneye gittim göz doktoru sağ gözün hic bir şey görmüyor yazdı) gözümde kaymada var, j45.8 tanimli astım hastasiyim ve de bel ile boyun fıtığı var fizik tedaviye gittim göz raporu yuzunden işede giremedin pskolojim bozuldu özürlü yada erken emekli olabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.(sigorta girişi 1998-4860 primim var)

ibrahim4160
kardeşim hemen bir işe geçici de olsa girmen ve çalıştığın işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine vergi indirimi başvurusu yapman lazım onlar seni rapor vermede yetkili hastaneye yollayacak eğer raporun %40 ve üzeri olursa maliyede bu raporunu onaylarsa sgk ya başvurup emekli olabilirsin günün yeterli görünüyor
3.derce vergi indirimi alsan 18 yıl 4080 gün yeterli

manel sağol Allah razı olsun saat 11 de hastaneye gittim heyet raporu için gün verdiler 26 ocağa bakalım hayırlisı ozel hastaneden goz raporunu,bel fıtığı boyun fıtığı emar ve Süreyya paşadan aldigim astım raporlarimida goturecegim faydası olur sanırım.

İbrahim4160

Bünyamin arkadaşımızın yazdığı gibi, defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için sigortalılık süresi ve prim gün şartını da tamamladığınız için hemen başvuru yapabilirsiniz.

selamün aleyküm hastaneye gittim heyet rapor sonucu 21 oran verildi ne yapabilirim.

Bir gözünüz hiç görmüyorsa %32 tek gözden almanız lazımdı (diğer rahatsızlıklarınızı saymıyorum bile)
Siz maliyeden vergi indirimi için başvurup, ordan heyete geçmelisiniz. Aksi takdirde, maliye rapora itiraz edip tekrar rapor isteyebiliyor. Eğer işlemlerinizi bu şekilde yaptıysanız, bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesi yazın. Onlar sizi Hakem hastaneye yönlendirip tekrar heyete alırlar. Bu şekilde raporlarını düzeltebilen arkadaşlar var.

Bugün hastaneye geldim sağlık raporuna itiraz için doktorları dolaştım göz tembelliği %11 bel boyun fıtığı % 7 astım için öğleden sonraya kaldım hic umudum yok sft ve röntgen çekildikten sonuç % 40 bile olmuyor birde sağlık kuruluna başvurdunz oran çıkmazsa ve ÖTV indirimi için 200 lira istiyorlar is yeri doktorları tek gözün görmüyor diye iş yerine almiyorlar sağlık kuruluna başvuruda da bir şey çıkmıyor.
Ne yapacağını bilmiyorum psikiyatri gitmiştim gecen ay citiol ve redepra ilaç verdi heyet 6 ay sonra gel dedi.

Üst Alt