Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve %53 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Endermen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Vergi indirim belgesi almak için vergi dairesine başvurdum, hastane raporum %53 olarak çıktı, belgenin gelmesini bekliyorum.
İlk sigorta başlangıcım 01.06.1998 olup 45 gün prim günüm var. Sonrasında 2006 Kasım ayından beri aynı yerde çalışıyorum. 15 senem bitti. Doğum tarihim 15.03.1981. Engelli vergi indirim belgesi ile ne zaman emekli olabilirim?

Google dan araştırdığımda bazı tablolar buldum, işe başlama tarihime göre 18 yıl hizmet süresi yazıyor. Hizmet süresi mi, sigorta başlangıç tarihimi geçerli?

Endermen

Merhaba,Engelli Vergi İndirimi belgenizin raporunuz ile aynı oranla onaylandığı kabul ederek size yanıt vermek arzusundayım.

Sizin emeklilik hakkını kazanbileceğiniz emeklilik sisteminin tam adı Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemidir.Sizin vakıf olduğunuz gibi Engelli Vergi İndirimi belgesi ile emekli olunan bu sistmede İnşAllah onaylandığında alacağınız belgenizin üstünden 3.derece(%53 engel oranı) yazacaktır.

İlk sigorta giriş tarihinize göre Engelli Vergi İndirimi belgeniz ile 3. derece emeklilik şartlarınız 18 SGK Hizmet yılı ve 4.080 SGK prim günüdür.

Sizin toplam prim gününüz verdiğiniz bilgilere dayanarak 5.500 SGK prim güne denk gelmektedir.Bu durumda SGK prim gününüz tamamlanmış olduğunu görüyoruz.

Diğer şart olan ve sizinde merak ettiğiniz konu olan SGK hizmet yılı normal şartlarda ilk sigorta başlangıç tarihinizin üstüne eklenerek bulunan bir tarihtir.

Ancak yasada önemli bir ayrıntıda ilk sigorta başlangıç tarihinde 18 yaşını tamamlamamış kişilerin ilk sigorta başlangıç tarihi her ne kadar 18 yaşından küçük olsa dahi emeklilik hesaplarında 18 yaşını tamamladığı yaş günü ilk sigorta başlangıç tarihi olarak dikkatte alınacağı belirtilmektedir.

Bu bağlamda sizin ilk sigorta başlangıç tarihinde beyanınız üzere 18 yaşından küçük olduğunuzu belirtmeniz gereğince sizin emeklilik hesaplamasında ilk sigorta başlangıç tarihiniz 18 yaşını tamamladığınız 15.03.1999 olarak dikkate alınacaktır.

İlk sigorta başlangıç tarihiniz 15.03.1999 tarihi dikkate alınarak emeklilik şartınız olduğunu beyan ettiğimiz 18 SGK hizmet yılı ile toplanarak emeklilik başlangıcına sahip olduğunuz tarih 15.03.2017 olarak ortaya çıkmaktadır.

Kendiniz ile ilgili verdiğiniz beyanlar doğrutulsunda Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik 3. derece ile şartlarınız 15.03.2017 tarihi ve 5.400 SGK prim gününü tamamladığınız ortaya çıkmaktadır.

Bu sebeple 3. derece olduğu yazılı Engelli Vergi İndirimi belgenizin onaylanmasını takiben istediğiniz aman emekli olma hakkına sahipsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Üst Alt