Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve % 60 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi çalışmalar
sayın editörlerim benim 2002 yılında almış olduğum %40 raporum var askerlikten muafım
14/06/2013 yeni rapor aldım %60 vergi indiriminden bugune kadar faydalanmadım şimdi bu raporumla vergi indirimden yararlanabilirsem bana sonuç en kısa zaman da ne zaman gelir.ve izlemem yol nelerdir saygılarımla
ssk girişim.03-1998
ssk gün sayım.4610
rapor oranım%60
hastalıklarım
vucutta yüzde 85 sedef
sol kulakta işitme kaybı
psoarit artrit

İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp elinizdeki raporla defterdarlığa başvuru yapmalısınız.http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Ne kadar sürede sonuçlanacağını kestirmek çok zor aslında, raporda bir sorun çıkmazsa 2 ay gibi bir sürede sonuçlanması gerekir ama bu süre uzayadabilir.
98'de -staj değil- tam primden yatırıldığını varsayarak, ve doğum tarihinizin 1980 ve öncesi olduğunu yani sigorta giriş tarihinizde 18 yaşınızı doldurduğunu varsayarak:
% 60 - % 79 derece arasında 2. derece vergi indirimi kazanırsanız,
17 yıl 3840 günle,
1998 + 17= 2015'te emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

. staj girişi yapılmışsa tam primden yatırılan tarihi belirtin lütfen.
. doğum tarihiniz 1980'den sonra ise belirtin lütfen.

Ayrıca rahatsızlıklarınızdan şu oranları alabilirsiniz:
A- Psoriasis (Sedef)
4-Çok şiddetli: Vücudun %80-100’unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalize püstüler psöriasis 40

Sol kulağınız tamamen duymuyorsa % 12 alırsınız. Belli oranda işitme kaybı varsa şu başlıktan fikir edinebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html

Balthazard Formülü'ne göre en yüksek oranlardan alsanız 40 + 12 = 47 yapar.
Siz vergi indirimine başvurun % 60'la 2. dereceden mi, yoksa oranınız düşürülüpte 3. dereceden mi onaylanacak görün. 3. dereceden onaylanırsa şartlarınız değişir. O zaman tekrar bakarız. Süreçleri bizimlede paylaşın lütfen..

1.01/03/1998 prımden SSK GİRİŞİM STAJ DEĞİL
2.27/03/1979 YAŞ 34
3.(%40 SEDEF) (%12 SOL KULAK) (%30 Psoriatik artrit) YANİ DİZLERDE ŞİŞME VE EKLEM BOZUKLUĞU SEDEFE BAĞLI
4.VERGİ İNDİRİMDEN YENİ YASAYA GÖRE ORANLAR DÜŞÜRÜLEMEZ DİE DÜŞÜNÜYORUM
5.BİLGİLERİNİZE TŞK EDERİM İLERİDEKİ SONUÇLARI BURADA PAYLAŞIRIM

3. rahatsızlığınız için baktım şimdi cetvele ne kadar oran verileceğini göremedim ama dediğiniz oranlar verilmişse onaylanır büyük ihtimalle 2. derece olarak. Kolaylıklar diliyorum şimdiden

Bugün itibariyle %62 raporum elıme geçti vergi dairesine muracat ettım sayın editörler vergi dairesi ankara ya gideceğini söyledi orada oranı düşürmezler die umut ediyorum bilgilerinizi alabilirmiyim saygılarımla ve kımlık kartı almam için başvurumu nereye yapabilirim

Düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda hiçbirşey söyleyemiyoruz maalesef ama inş düşürülmez. Düşürülürsede itiraz etme hakkınız var. Kimlik kartını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alabilirsiniz.

sayın editörüm ve bülent abi 18/06/2013 aldığım rapor bugün itibariyle iş yerime geldi %62 olarak onaylanmış umarım bütün bekleyen arkadaşların onaylanır saygılarım la

Üst Alt