Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişim var. 2,5 aydır memurum. Ne zaman emekli olurum?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Ben 1978 doğumluyum. 17.10.1998 sigorta girişim var. SSK dan 3400 gün primim var ve vergi indiriminden yararlanıyorum. Son 2.5 aydır memur olarak çalışıyorum.
Şimdi ben 18 yıl 4080 gün ile mi emekli olurum yoksa 18 yıl 4680 gün ile mi emekli olurum.

Merhaba.
Eğer memur olarak 3,5 yılı doldurmadan emekli olursanız son 2520 gün primin fazlası hala ssk da olacağından 5510 sayılı yasaya tabi olarak 18 yıl 4080 prim gününe tabi olarak vergi indirimiyle emekli olabilirsiniz.
Memurlukta 3,5 yılı geçerseniz bu sefer emekli sandığından emekli olacağınızdan 18 yıl 4680 gün şartlarına tabi olursunuz. (%40-49 arası oranla)
Ancak buradaki bir ayrıntıyı dikkate almak gerekir.
Emekli sandığındaki 18 yıl hizmet hesabında 1998 ssk girişi geçerli olmayacaktır. 3400 gün primin süre olarak karşılığı olan yaklaşık 9,5 yıl geriye gidilecek belirlenen tarihten itibaren 18 yıl hesaplanacaktır ki bu da 2005 yılı civarına denk gelmektedir.
Ben olsam 2 yıl gibi bir süre daha çalışır, hem süremi hem de 4080 prim günümü doldurarak vergi indirimime istinaden 5510 sayılı yasaya tabi 4A lı olarak emekli olurum.
Karar sizin tabi.

Ufukalp
arkadaşlar benim %71 olan raporumu ankara merkez sağlık kurulu %57 ye düşürmüştü. itiraz ettim. bugün ankara yı aradım. henüz itirazım değerlendirilmemiş. isterseniz yeni başvuru yapıp rapor alın dedi. bu defa vergi dairesi sevkiyle hastaneye gitmem gerektiğini söylediler. sormak istediğim şu: vergi dairesi başkanlığı beni ilk raporumu aldığım hastaneye tekrar sevk eder mi yoksa kendi belirleyeceği bir hastaneye mi sevk eder. hakem hastaneler malum 3 ay sonraya gün vermekte. bu arada ankara dan bana hakem hastaneye sevk olacaksın gibi bir şey söylenmedi. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

@tanerbudak, alsancak devlet hastanesine gidin 1 günde rapor çıkartıyorlar.

Üst Alt