Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişim var. Bağkur'luyum. Emeklilik şartlarım nedir?

barıs2526

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın yöneticilerin dikkatine...lütfen yardım..

1980 dogumluyum.09.10.1996 (staj) sigorta başlangıcım var.eger bu sayılmıyor ise 17.10.1998 tarihinde ilk sigorta girişim var.toplam 4A HİZMET GÜNÜ : 151 GÜN.

17.10.2016 tarihinden bu yana esnafım.ne kadar kendi işim olsa da kg ve hastalıgım işime mani olmaktadır.iş yerimi kapatmayı düşünüyorum.

9 YIL 5 AY.T0PLAM: 3404 GÜN 4B HİZMETİ
2 Yıldan bu yana ASV(ADAPTİF SERVO VENTİLATÖR) üst düzey cpap cihazı kullanıyorum..
AHİ DEGERİ: 118. Agır derecede apne hastasıyım...178 boyunda 134 kg . yum.
Vücut Kitle Endeksim (BMI): 42,3 kg / metrekare

sigortalılık girişlerimizi dikkate alıp degerlendirme yapmanızı rica ederim..Vergi indirirmi erken emeklilik mi yoksa malulen emeklilik mi ne tür yollar izlemeliyim.simdiden yardımınız için teşekkür ederim..

barıs2526

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda iş gücü kaybı oranı gerekir. Durumunuzun buna uygun olduğunu sanmıyorum. Siz sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor aldığınızda emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız.

Sigortalılık süreniz her koşulda tamam. Sadece prim gün sayınız tutmuyor... Askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz
Şartlar tamam olduğunda 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecek. Verilecek rapor emekliliğinize temel sayılacak

bagkur.PNG

Üst Alt