Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişim ve 2. dereceden vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
İyi günler,

Erken emeklilikle ilgili bir sorum olacaktı.

1998 yılında sigorta girişim var. Sigorta girişim olduğunda engellilik durumum yoktu .2006 yılında ilk defa engelli raporu ve vergi indirimini aldım %60 olarak.

Acaba kaç yılda erken emekli olabilirim.

Saygılarımla,

Ben Ali TEZEL beye sordum şartlarımız senle aynı çok basit sende sigorta başlangıcını 18 yaşını doldurduğun zamanı baz al sonrasında 17 yıl 3840 gün ekle doğum gününde emeklisin ben çok uğraştım yasal ve net cevap için en sonunda hesaplattım,

[FONT=Arial]01.08.1996 işe girişiniz ve yüzde 60 lık vergi indirim belgesi ile 16 yıl, 4 aylık sigortalılık süresi ve en az 3760 günlük prim gerekir.... Ancak, işe girişiniz 18 yaşından önce olduğundan sigorta başlangcınız 25.12.1997 sayılacaktır. Bu da 17 yıl ve 3840 gün ile emekliliği gerektirir.... Yani, 25.12.2014 günü SSK'dan doğum gününüzde emekli olursunuz.[/FONT]

ilk sigortalı olduğumda engelli olmamı gerektirecek rahatsızlığım yoktu.sonradan oldu bunun bir farkı yok mudur?

Royroy ;
ilk ssklı oluş tarihi ve doğum tarihi bilgilerini gün ay ve yıl olarak verir isen gerekli hesaplamaları yaparız.

Arkadaş sanırım sonradan olduğu için malulen emekli olup olamayacağını soruyor.

Bildiğim kadarıyla, engellili durumu sonradan olduğunda ve %60 üzerinde raporun olduğunda malulen emekli olabilirsin. Malulen emekli maaşı normalden daha düşük.
Ya da yaşlılık emekliliği için 17 yıl sigortalılık süresi ve 3.840 prim günü şartlarını tamamlamalısın.

Malülen emeklilik için sormuyorum.Erken emeklilik için sanrıım cevaplardan 17 sene sigortalılık sürem olması gerekiyor.

2008 sigortalı olanlar 15 senede oluyor.Biz önce doğduk diye bize niye bu ceza anlamadım .

17 yıl 3840 güne tabisin yapacak bir şey yok bekleyip emekli olacaksın ...
18.04.1998+17: 19.04.2015 yılında emekli olursun..

19.04.2015 emekli olabileceğimi hesaplamıştım.şuanda çalışmıyorum sgk ya emeklilik için hangi tarihte başvurmalıyım.birde ben hep istanbulda çalıştım şuanda başka bir ilde ikamet ediyorum.en son çalıştığım işyerinin bağlı olduğu sgk Müdürlüğü ne mi yoksa herhangi bir sgk müdürlüğüne başvurabilir miyim

Hocam başvuruyu ikamet ettiğiniz ildeki SGK müdürlüğüne yapabilirsiniz.
Onlarda sizin primlerin yattığı SGK müdürlüğüden dosyanızı isteyip emeklilik işlemlerine başlayacaklar.
Tek fark,işlemlerin sonuçlanması biraz daha uzun sürer.

merhaba arkadaşlar,

10.04.1998 sigorta başlangıç tarihim.
yüzde 60 raporla 17 yıl da emekli olabiliyorum

10 nisan 2015 tarihinde sgk müdürlüğüne başvurabilir miyim
yoksa 11 nisanda mı başvurmalıyım

10 nisan cumaya geliyorda

ben ilk sigortalı olduğumda 19 yaşındaydım

10 nisan cumaya geliyor.11 nisan da başvuracaksam cumartesiye denk geldiği için 13 nisan pazartesiye kalıyor. bir sürü şeyleri eklemişsiniz soruma

earibagi

Arkadaşım tahminen ne kadar süre fark eder.uzun sürerse istanbul a gidip başvurmayı düşünüyorumda

Hocam 11 Nisanla 13 Nisan arasında pek fark yok
Emekli maaşınız 01 Mayıs tan itibaren hesaplanmaya başlar

emekliliğim bağlandı

Arkadaşlar 14 nisanda emeklilik için başvurdum.vergi yazısı için sgk maliyeye yazı yazdı.yazının gelmesini bekleyeceğiz dediler.fakat öğrendim ki bir vergi beyannamesi dilekçesi varmış.yani vergi indiriminin gerçekliğini teyit ettiğime dair bir dilekçeymiş.bunu dilekçeyi imzaladım.bu durumda sgk maliyeden yazı gelmesini beklemeden emeklilik işlemlerimi başlattı ve bugün emekliliğim bağlanmış.bu dilekçeyi çoğu sgk emeklilik için başvuranlara belirtmiyor.ben sgk tan bir memurun bana yardımcı olmaya çalıştığı için öğrendim.bu konuyu paylaşayım istedim.

emeklilik aylığım ne kadar bilmiyorum.ne kadar zaman içinde aylık bilgisi belli olur bilgisi olan var mıdır

hayırlı olsun sgm ye verdiğin adres e mektub gelecek 20 günde gelir maaşın onda yazar maaşını [FONT=Verdana] Tahsis numarasının son rakamı[/FONT] 2[FONT=Verdana] olanlara her ayın [/FONT][FONT=Verdana]25’inci gününde alırsın
nisan 14 den 01 mayıs a 1 maaş
mayıs 2 maaş
alırsın
[/FONT]

Nisan ayı için maaş verilmeyecek diye biliyordum .1 mayıstan itibaren geçerli değil mi

ben hatırlarsan 09 02 2015 başvurmuştum bana gelen yazıda 1 mart 1. maaş 18 mart 2. maaş 18 nsan 3. maaş ve 18 mayısta 4. maaşınızı birikmiş alacaksın yazıyor bağlanan maaş 851 tl *4+120tl yazıyor

Hayırlı olsun dilekçeyi biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin dilekçe SGK bin matbu evragimi yoksa dilekçe kendin mi yaziyorsun

koko7635
siz ayrıntılı sorun ben cevaplarım
sgm madbu hazır dilekçe veriyor siz dolduruyorsunuz çok basit bişi

Anladım hazır dilekçe var teşekkürler bunu öğrendiğimiz iyi oldu maliye ile yazışma zaman kaybı olmaması iyi iki uç ay bekleyen arkadaşlarımız var

Arkadaşlar e devlet sisteminde emekli maaşım belli oldu.şöyle yazıyor.
aylık tutarı 1064
ek ödeme 76
birikmiş tutar 851
aylık bağlanma tarihi 1 mayıs 2015
burada anlamadığım iki nokta var.
aylığım 1064+76 lira mı?
birde mayıs 25 te aylık alabilirim denildi.
maaşımın üzerine birikmiş tutarı ek mi verecekler?

Hayırlı olsun fikretkaradeniz

Nisan ayında başvurmuşsan maaş Mayıs ayı itibarı ile başlayacak.

Birikmiş tutardan ne kastedildiğini anlamadım. Evrağın hazırlandığı tarih itibarı ile biriken tutar olsa gerek. Ama ilk maaş alacağın tarihte tam maaş alırsın. o da 1064+76 tl olur heralde.

fikretkaradeniz
Öncelikle hayırlı olsun.
Birikmiş tutardan kastedilen 1-25 mayıs arasına tekabül eden 25 günlük maaşınızdır.
Emekli aylıkları peşin olarak ödenmektedir.
Bu nedenle ayın 25 inde hem birikmiş tutar denilen 1-25 mayıs döneminin maaşını hem de 25 mayıs-25 haziran döneminin tam maaşını alacaksınız.
Maaşınız 1064+42 tl ek ödeme
Biriken 851+34 tl
Kısaca ayın 25 inde toplam olarak 1991 tl civarı bir tutar almanız gerekiyor.

Üst Alt