Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişim ve 3200 gün primim var. Erken emekli olabilir miyim?

Tarçıns

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,sağ kolumu lenf ödemden dolayı kullanamıyorum ve ömür boyu böyle çok dikkatli kullanmam gerek,tansiyon bile ölçtürmek yasak,fakat çalıştığım işte mecburen ağır şeylerde kaldırmak zorunda kalıyorum ve kolum şişiyor haliyle.Meme ca dan ameliyat oldum 2 sene önce,zaten ondan sonra oluştu lenfödem,ve bel fıtığımda var..sürekli işgörmezlik raporu alabilirmiyim bu durumda,%40 vergi indirimi alabilirmiyim ve erken emeklilik şansım nedir.1966 doğumluyum.01.02.1998 sgk girişim ve 3200 günüm var.
Sayın Oturan boğa cevaplarsanız memnun olurum,teşekkürler.

Son düzenleme:
düzelmeyen bir hastalık ise ve raporunuzda sürekli yazıyor ve vergi indirimi alırsanız 01.02.2016 yılında vergi indirimine istinaden emeklililiğe başvurabilirsiniz

Skatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Not: % 40 ve üzeri raporunuz yoksa, defterdarlık başvurunuzda hastaneye sevk alabilirsiniz.

Bu olduğunda, aşağıdaki tabloda 16 numaralı kritere tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

teşekkür ederim cevabınız için,sayın Oturan Boğa.

Üst Alt