Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SSK başlangıcım ve %41 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

özer özkan

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
2
1998 yılı 24 mart sigortalıyım.%41 engel raporum var.ne zaman emekli olabilirim.

engelli kadrosunda calısıyormusun ? vergi ındırımıne basvurdunmu? eger %41 vergı ındırımınse 18 yıl 4080 gune tabısın 2016 yılını bekleyıp 4080 gunu doldurmalısın

sağolun.engelli kadrosunda çalışıyorum vergi indirim oranım %41

Mart 98'de 18 yaşını tamamlamış idiyseniz, o sigortalılığınız staj değil tam primli sigortalılık idiyse, elinizdeki rapora istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş iseniz, Edip'in yazdığı gibi: (gün/Mart/1998 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz.

teşekkürler peki en son ben %90 rapor aldım malulen olabilirmiyim

ilk sgk başlangıcın malüliyet dere cesinde degil ise yani 60 altında ise engeliniz işe başladıktan sonra artı ise kuruma başvurup hastaneye sevk alıp en az 60 iş gücü kaybı vardır derlerse emekli olursunuz tabiki kurum kılık cıkarmaz ise hakınızı araya bilirsiniz

Üst Alt