Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SSK girişim, %57 vergi indirim hakkım var. Ne zaman emekli olurum?

gocmen99

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

doğum tarihi : 16.02.1981
ilk işe griş : 30.09.1998
vergi indirimi : %57 aldım bu gün aradılar
toplam prim sayısı : 3532
askerlik 18 ay ( 540 gün ödeyebilirim )

ne zaman emekli olabilirim ?
Maaşım ne kadar artar ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

İlk ssk girişiniz 18 yaşından önce olduğu için ssk girişiniz 19 yaşından gün aldığınız 16.02.2000 tarihidir.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz..
16.02.2000+18 :17.02.2018 tarihinde emekli olabilirsiniz..

Verdiğiniz tarihlerden askerliğinizi ssk başlangıcından sonra yaptığınız anlaşılıyor askerlik borçlanması size sadece prim süresi kazandırır.2018 yılına kadar prim şartlarınızı tamamlayacağınızdan dolayı askerlik borçlanması yapmanıza gerek yok.
Emeklilik maaşı için yatırılan toplam kazanç çok önemli şu linkte arkadaşlarımız maaş bilgilerini paylaşmış sizde buradan yaklaşık olarak tahminde buluna bilirsiniz..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Onaylanan vergi indirimi ve devamındaki işlemler ?

Arkadaşlar

16.02.1981 doğumluyum
1998 ssk girişim
3560 gün primim var
%57 vergi indirimi aldım
ne zaman emekli olabilrim ?
Vergi indirmi konusu işyerine ulaştı işyeri muhasebecisinin hazırlaması ve o evrakları vermesi gereken resmi kurumlar neresi ?
Maaşım bürüt 1390 civarında ne kadar maaşıma yansır ?
Işyeri bu evrakları ne kadar sürede bildirmesi gerekir ?
Tazminat alma hakkım ne zaman doğar

2017 ylında emeklilik kapısı açılır 4080 günde prim toplaman lazım

Emeklilik bilgisini İlker yazmış zaten yukarıda... 18 yaşından önceki sigortalılığınız TAM primse, sigorta başlangıcınız 18 yaşını tamamladığınız güm olarak kabul edilir ve emeklilik İlker'in dediği şartlarda olur

Vergi indirimi ile ilgili yazı işyerinize ulaştığında başka bir şey yamasına gerek yok muhasebecinin. Tek yapması gereken, bu indirimi bordronuza ve maaşınıza yansıtmaktır o kadar.

Vergi indirimi ile tazminatın bir ilgisi yok.
Emeklilikte ne kadar emekli maaşı alabileceğinize dair emsaller: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Tazminat alabilmenin çok yolu vardır.

İşyeri sizi görevinize son verdiğinde,
Sağlık sebebleri ile işten ayrıldığınızda,
Askerlik sebebi ile işten ayrıldığınızda,
Emeklilik için gerekli sigortalılık süresini doldurduğunda, bir istisna var çalıştığınız yerde 15 yıl prim yatırılmış olması
Evlendikten sonra 1 yıl içinde işten ayrıldığınızda,
Karşılıklı olarak iş sözleşmesini feshedip işten ayrıldığınızda,
Meslekte iş kazası geçirilerek işten ayrıldığınızda

merhaba göçmen99 bu konuları çok iyi bilmiyorum 1 temmuz itibari ile 7 yıl çalıştığım işimden kendim istifa ettim yeni kanuna göre 3600 prim günü ile 15 yıllık sigortalılık hakkına sahip olduğum için kıdem tazminatımı aldım kendim istifa ettiğim için 2 aylık ihbarım yandı maalesef anladığım kadarı ile iş yeri seni çıkarmazsa 2012 yılının eylül ayında 15 yıllık sigortalı olacağın için zaten primin dolmuş şu an 9 gün eksik gözüküyor çalıştığın süre bu iş yerinde ne kadar ise her yıla bordrondaki brüt maaşını net olarak alabiliyorsun örnek brüt 1800 ise atıyorum 5 yıl çalışmışsam 1800* 5 - 9000 kıdemin tutuyor yani en kötü ihtimal sen sabret 13 ay sonra bu hakka sahip olacağın için istifa etsen bile kıdemini kurtarabiliyorsun artı olarak şirketin sana yaptığı o extra muameleyi işkurdaki bir yetkiliyle paylaşmanı tavsiye ederim onlar mutlak bir çözüm getirirler diye düşünüyorum

peki engelli olmam daha önce tazminat alma hakkımı doğurmuyor mu böyle bir kanun yok mu ?

Üst Alt