Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SSK girişim. SSK'lıyım ve üzerimde iş yeri var. Emeklilik şartlarım nedir?

ljungberg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam...
Ben doğuştan ortopedik özürlüyüm..
Öğrenmek istediğim bazı konularda yardımınızı istiyorum..
Öncelikle şunları belirteyim.Geçen aya kadar Özürlülük ile ilgili hiçbir konuda bilgi sahibi değidim.Onca yıldan sonra özürlülük raporu almak için hastaneye gittim.Bana neden almak istiyorsun dediler ki farklı konularda alındığını o an ilkkez öğrendim.Söyledikleri bi kaç şeyden ÖTV indirimi olanını tercih ettim..Sonuçta %82 oranında bir rapor aldım..
1998 yılından beri SSK olarak normal şekilde çalışıp prim ödemekteyim.Bana özürlülükten dolayı erken emekli olabileceğimi ve neden bunun için başvurmadığımı soruyorlar.Bende bunun üzerine sizlerden bilgi alayım dedim.
İstanbulda oturuyorum.35 yaşındayım.SSK lı çalışırken aynı zamandada üzerime bir işyeri var..
-Özürlülükten emekli olmak için tekrar hastaneden rapor almam lazımmı (elimdeki ÖTV için aldığım rapor yeterlimi)
-Emeklilik için Nereye başvurmalıyım ve hangi belgeleri hazırlamam gerekmektedir
-Eğerki bu şekilde emekli olursam üzerime olan işyerinin durumu ne olacak. yada üzerime işyeri varken emeklilik sıkıntıyamı girer..
-Birde protezlerimi SSK üzerinden yenilemek içinde yine hastaneden rapormu almam gerekiyor..

Kusura bakmayın.Dediğim gibi özürlü olmama rağmen bu konulara ilkkez giriyorum.O nedenlede cehaletimden dolayı özür dilerim.Eksik bilgi vermiş olabilirim.Sorarsanız elimden geldiğincede cevaplıyacağım.Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Elinizdeki raporla birlikte diğer evrakları da tamamlayarak sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa gidin (henüz çok yeni tarihli olduğu için raporu kabul edeceklerini umuyorum): http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Raporunuza istinaden elde edeceğiniz sakatlık indiirminin derecesine göre aşağıdaki tabloda yer alan emekliilk şartlarına tabi olacaksınız (sigortalılık süresi ve prim günü şartları tamamlandığında emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız):

2008_oncesi.PNG

Bağkur kaydınız bulunduğu için emeklilik başvurusu yaptığınızda size işyerinizin kapanışını vermenizi isterler. Başvuru esnasında bu kapanış yazısını verirsiniz, ama emekli olduktan hemen sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek işyerinizi açık tutmaya devam edebilirsiniz...

Protez için ayrı bir rapor almanız lazım. Ama o rapor öyle büyük heyet raporu olmasa da olur. Onun süreci daha kolaydır.

%65 raporu olan ve 2011 girişliler için kaç yıl çalışma aranıyor

Artı 2010 yılı içinde cevaplarsanız sevnrm.

Hayırlı Kandiller..
Bülent Bey açıklamalarınız için teşekkür ederim..
Üzerime işyeri var olmasına rağmen ben hiç Bağ-Kur lu olmadım.98 den beri SSK lıyım.Dediğiniz açıklama SSK içinde geçerlimidir..
Birde 3600 iş gününü tamamladıktan sonramı müracaat etmelimiyim.Yoksa gün dolmadan biran önce başvuru yapıp 3600 günün dolmasınımı beklemeliyim..
Teşekkür ederim

Kazanacağınız vergi indirim oranı sizin kaç yıla tabi olmanızı belirleyecek. 82% raporunuz ile 1.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne, 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3840 güne tabi olursunuz. bu kapsamda prim ve yıl şartını tamamladıktan sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
Diyelim ki 2.derece vergi indirim hakkı kazandınız,
.../.../1998+17 : .../.../ 2015 yılında müracaat edebilirsiniz.

Üst Alt