Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SSK girişim, yüzde 45 engelli raporum var. Ne zaman emekli olurum?

mikail1982

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim girişim 1998 prim gün sayım 3.193 yüzde 45 engelli raporum var ne zaman emekli olabirim

18 yıl 4080 günle 2016 yılından itibaren prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emekli olmak için şu şartlara sahip olmanız gerekir,
../../1998 - 18 = ../../1980 (Sigorta başlangıç tarihinizde 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekir, 1980've öncesi olması gerekir doğum tarihinizin. Sonraysa belirtin lütfen.)
ikinciside vergi indiriminiz yoksa defterdarlığa başvuraran kazanmış olmanız gerekiyor. Vergi indirimi başvurusu yapmak için çalışıyor olmak şarttır.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ne zaman emekli olabilirim

benim yüzde 45 raporum var bakanlığa gitti ve onandı şimdi işyerime gelmesin bekliyorum primlerim 1998 yılında yatmaya başladı işe giriş tarihim 1998 fakat 2001 ve 2006 arası bir boşluk var askerlik falan 2006 da tekrar primlerim yatmaya başladı şu an gün sayım 3300 ne zaman emekli olabilirim 18 yıl çalışmışlık şart mı yoksa sadece günü doldurmak yeterlimidir teşekkürler hayırlı günler

çalışmak değil, yalnızca doldurmak yeterli 18 yılı, ve 4080 günü... askerlik borçlanmasıda yapabilirsiniz, borçlandığınız gün kadar artar priminiz, ancak sigorta başlangıcından sonra askerlik yapmışsınız yanlış anlamadıysam, bu durumda geriye gitmez emeklilik süreniz sadece prim gününüz artar... Ama yıl olarakta 2016'yı beklemelisiniz...

Doğum tarihiniz nedir mikail1982 askerlik görevinizi ne zaman yaptınız.

h sınıfı ve ne zaman emekli olurum

slm arkadaşlar benim yuzde 45 atipik psikoz yani ruhsal zihinsel raporum var vergi indiriminden de yaralanıyorum benim sorum bende E sınıfı ehliyet var o iptal olurmu yada h sınıfı ehliyet almam için ne gerekli ayrıca raporumda hastalık devamlı diye ibare var ayrıca h sınıfı almak zorundamıyım e sınıfım kalsa bir sorun veye başıma bela olurmu teşekkurler
NOT:bir sorum daha olacak benim sigorta girişim 01/07/1998 prim gun 3300 yaşım 09/02/1982 askerlik 2005/2006 tarihleri arasında yaptım ben ne zaman emekli olurum

askerlik yapmayan engelli askerlik borçlanmasına dahil edilirmi,mesela ben emekli olmak istiyorum sgk ya gidip askerlik süresini bizden de düşün varmı böyle bir şey..

Mikail askerlik süresini borçlansan bile prim ödemen artar geriye götürmez. Ayrıca ilk ssk lı oluşta 18 yaşında olmadığınız için ssk girişiniz 18 yaşından gün aldığınız tarih olarak başlar.09.02.2000 tarihinden itibaren emeklilik hesabını yapabilirsiniz. Bu tarihe göre 18 yıl 4080 gün tabisiniz. 10.02.2018 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ehliyet için ise bulunduğunuz ilin trafik tescil bürolarına müracaat edebilir ve net bilgi alabilirsiniz.

sonbahar.44, Askerlik görevini yapmayan birey askerlik borçlanması yapamaz.

Mikail egliyet için düşünüyorsan h.e. arasında çok fark var .ama sana tırafıkte sıkın tı veriyorsa değiştir vermiyorsa hiç gerek yok.simdi ben söyle açıkça anlatayım sana benim e sınıfı egliyetim vardı.ama sonradan sağlığımı kaybettim.e sınıfımı .h sınıfına değiştirdim .

Üst Alt