Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 yılında alınmış raporum var. Vergi indirimi için kullanabilir miyim?

Kayserili38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
26.10.1998 Tarihinde SSk hastanesinden almış olduğum %42 heyet raporum var,
raporum sürekli ibareli ve ayrıca Raporun Kullanım amacı İŞ BULMAK İÇİN die yazıyor

şimdiye kadar hiç bir resmi ve özel kuruma ne emeklilik nede vergi indiriminden dolayı başvuru yapmadım.

Acaba bu raporla vergi indirimi hakkımı kullanabilir miyim , ayrıca 2,5 yıl sonra emekliliğim doluyor ...
Maliye ye dilekçe vermem gerekiyormuş anladığım kadarıyla , ancak maliye yeni rapor istiyor diolar ve yeni sisteme göre %42 almam mümkün değilmiş, elimdeki bu raporla dava açabilir miyim , Raporum Geçerli midir ?

Bilgi verebilecek olanınız varsa memnun olurum,

Selamlar

Yargı yolunu deneye bilirsiniz tabiki ama ilk önce elinizdeki raporu maliyeye kabul ettirmeye bakın kabul etmezler ise neden kabul etmediklerini yazılı olarak isteyin kanun eski raporların geçerli olduğunu söylüyor..
Sonra mahkemeye verebilirsiniz.

Maliyeye başvuruyu yapacağım fakat asıl merak ettiğim raporun kullanım amacı İŞ BULMAK İÇİN yazıyor , resmi kurumlarda bu rapor geçermi acaba,
yani maliye yeni rapor isterse bu rapora istinaden dava açabilirmiyim işimi görürmü ?

Selam Yeni raporu mutlaka isteyeceklerdir işyerinizden bağlı bulunduğunuz vergi dairesi hastalık servisine bir dilekçe ile başvuracaksınız.Sizin uygun gördüğünüz bir devlet hastanesine listeden seçim yaparak gideceksiniz ve süreç başlamış olacak.Verdikleri yazıda raporu ne amaçla istedikleri yazıyor.( Kendimden örnek vereyim ilk seferinde araştırmadan gittim ve tek hastalıktan %30 rapor aldım ve aynen onaylanarak bana döndü ve bu işime yaramadı.1 yıl sonraki müracaatimde tansiyon ve şeker rahatsızlıklarımıda belirttim ve raporlarımı sundum ve %57 rapor aldım).Bu yeni kanunla sizin raporunuz muhtemelen düşecek ve varsa başka rahatsızlıklarınız mutlaka belirtiniz.Hastane raporu Ankaraya yoşşayacak ce 2 ay içinde netice alacaksınız süreç böyle işliyor.

98 yılında alınan rapu defterdarlık kabul etmez. Mahkemeler de "git yeni rapor al gel" diyorlar hep. Bence yeni rapor almaktan başka bir şansınız yok.

Arkadaşlar bende 1998 yılında almış olduğum raporla başvurmayı düşünmüştüm,lakin oturanboğa arkadaşımızn dediği gibi kabul etmeyeceklerini bildiğimden maliye benden yeniden rapor istedi ve yeni raporum (en son 16 aralıkk 2010 tarihinde kabul edilen yönetmelikten önce almııştım) yüzde 25 ile hastaneden döndü, gönderdim tabiki indirim alamadım.
Daha sonra SGK ya itiraz dilekçesi yazdım,dedim ki 1998 yılında ben sürekli raporu aldım,ve maliye bu raporu kabul etmedi benden yeni rapor istedi oysaki siz müktesebat hakkım gereğince 1998 yılında aldığım rapora göre 3600 gün üzerinden beni emekli etmelisiniz diye.
Şu an sonucunu bekliyorum gelince ankarada avukakatıma göndereceğim.

Musa, sgk "yasa açık, vergi indirim hakkı olmadan emeklilik için bana gelme" diyece sana. Yasal olarak da haklılar. Senin o raporu kabul etmeyen maliyeyi dava etmen gerek. Eğer hakkaniyetli bi hakim olursa, "evet, eldeki rapor kabul edilmeli" diye karar verir...

Bülent Bey,Her iki kurumuda mahkemeye vermek için böyle bir yol seçtim Düşündüğüm gibi şu an SGK, yazdığım yazıyı Maliyeye göndermiş bu nasıl olacak diye,bende cevaplarını bekliyorum bugün yarın elime ulaşır.Ondan sonra mahkeme yoluna,sonra dediğiniz gibi adil bir hakim kalmışsa iş tatlıya bağlanacak olmazsa geçen hafta aldığım raporla tekrar başvuracağım.Pes etmeye niyetim yok...:eek:

Kanun önceki raporlar geçerlidir diyor , Maliye kabul etmiyor
İyi bir Avukat bulup bu işi kurcalayacağım , Sonuçları bildiririm arkadaşlar....

Üst Alt