Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
98 yılında sigortalı oldum. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?
Arkadaşlar, ben vergı ındırımı ıçın ne yapmam lazım? bu arada sıgorta başlangıcım 1998. emeklılık kaç sene sonra? bır fıl sıgorta ödemmısım 6 sene oldu
%40-60 arasında raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edeceğinizi varsayarsak: 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekliliği hak edeceksiniz.
vergi indirimi için yapman gereken vergi dairesine başvurmak.Sitede hangi belgelerin istendiği yazılı.Buna ek olarak İşverenden çalıştığınıza dair hizmet belgesi alacaksınız.
slm bende bılgı almak ıstıyom ben engelımden dolayı lıseyı gec bıtırdım 18 yasında lıseden stajerlık yaptım sıgorta baslangıcım 1990 da yastan dolayı emeklılıgıme faydası olurmu olursa ne yapmam lazım dava acmama gerek varmı bılgı verırsenız sevınırım bu arada 19 yasında mezun oldum okuldan benı bılgılendırırsenız sevınırım
Staj mahiyetindeki sigortalılıklar emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Emeklilik hesabında sigorta başlangıcı, tam primle sigortalı olunan ilk tarihtir.
Staj mahiyetinde olmayan 18 yaşını tamamladıktan sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih ve deftrerdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indiriminin derecesi belirleyicidir:
1998 Sigorta giriş tarihim
Defterdarlıktan vergi indirim yazısı ve raporum var,
%40 ortopedik engelliyim
4.032 gün prim sayım var,
18 sene ve 4.080 günde emeklilik haklarını kazanabiliyorum bu durumda yanlış anlamadıysam eğer.Peki ben çalışmadan emeklilik hakediş tarihim olan 21.04.2016'yı bekleyebilir ve o zaman emekli işlemlerine başvurabilirmiyim?
ya bu nasıl adelet uzun yurume cıhazı kullanıyom belde egrılık var bel fıtıgı var saglan ayagıma zor basıyom ve hastaneden cıkan rapor derecem 42 malıyede duserse tekrar rapor almaya calıssam calısacam malıyede derece dusermı tekrar aldıgım rapor işleme alınırmı öncekını ıptal ettıre bılırmıyım bana yardımcı olun ne yapmam lazım
Kral,
Evet 18 yılı tamamlayıp emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.Prim sıkıntınız yok ise bu süreyi ister çalışarak ister çalışmayarak bekleye bilirsiniz.
Sevic,
Raporunuz yeni ve güncel olduğu için düşmez herhalde düşürülür ise de itiraz edersiniz...
merhaba ilker bey
şöyle bir soru sorarsam 6 yıl bağkur + 2143 gün ssk ve ssklı olarak devam ediyorum emeklilik şartlarımda 3920 günle 2014 3 ayda emekli olacağım inşaallah
sorum şu bende kafamdan hesap yapınca günümü tamamlamış oluyorum bunu yoksa sgkya mı sormalıyım toplamını bende işi bırakıp emeklilik tarihine kadar bu hesap doğrultusunda çalışmadan bekleyebilirmiyim yaptığım hesap doğrumu çalışmaya devam edersem maaşımın artmasına katkısı olabilir mi benim durumumda siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz cevaplar için teşekkür ederim şimdiden
Memolik,
3920 gün prim şartlarına tabi isen evet prim süren tamam...
03/2014 yılına kadar ister çalışarak ister çalışmayarak bekleyebilirsin karar tamamen sana kalmış bir olay.Çalışmanın emekli maaşına etkisi tabiki vardır.Hayat şartları burada önemli bir etken evlimisin bekarmısın 2014 yılına kadar işsiz ne yapacaksın gelir yok .. ben olsam çalışmaya devam ederdim.
merhaba
benimde sigorta girişim 1998 mart(22 yaşında). taporum %52 ve vergi indirim raporum var.
hesabıma göre 4080 gün ve 18 yılda emekliyim.yani 2016 mart.
yalnız ilk 1.5 yıl her ay 15 gün ödendi.
eksik ödendi diye sigorta girişimde sorun olmaz sanırım.
teşekkürler...