Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'de SGK'lı oldum. Şimdi memur olursam emekliliğim erkene alınır mı?

OKBOZ

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa

Merhaba
1998 sigorta başlangıcım sgk. 2016 yılında %70 sürekli rapor vergi indirim aldım. Şu anda özel sektörde engelli olarak çalışıyorum. Toplamda 3840 güne ihtiyacım var. 2780 gün doldu 1060 güne ihtiyacım var.

2018 Ekpss girip atanırsam benim anladığım 4320 güne ihtiyacım olacak (4320-3840= 480) gün daha prim günüm artacak birde kurum beni yeniden rapor almak için sağlık kuruluna gönderecek doğrumu? Yıl şartı toplam 16 yıl sgk ile birleştiğinden sağlıyor mu?

Bunun peki bana emeklilikte çok bir artısı olur mu? Denemeye uğraşmaya değer mi?

Teşekkürler.

Arkanızda güçlü bir siyasi bağlantınız yoksa bence en hızlı şekilde emekli olmaya bakın çünkü çalıştıkça emekli maaşınız hızla düşüyor ha torpilim var memur olunca beni düzgün bir kadroya getirir diyorsanız o zaman tabii ki emeklilik yaş sınırına kadar çalışırsınız.

Emeklilik şartları ve yapılan hesaplar doğru mu acaba

OKBOZ

Her şeyden önce olabildiğince erken emekli olmak en avantajlısıdır.

Memur olursanız 1261 gün memur olarak prim yatırılmalı ki memur statüsünde emekli olabilesiniz. Ve evet, o gün geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor almanız gerekecek.

Vergi indirimiyle emekliliğime 1 ay kaldı. Sorun çıkmasın diye SGK ya gittim sordum. Buradaki bilgilere dayanarak, günü geldiğinde ilk önce SGK dan emekli olur yazısı alınmalı işyerine verilmeli diye düşünüyordum.
SGK memuru önce işten çıkışını alacaksın yoksa süreç uzar vs. dedi. Sistem üzerinde gerekli prim günüde görülmesi gerekirmiş. Önce çıkış alırsam işyerinde tazminatı nasıl garantiye alacam. Birde gün eksiği falan olursa ne olacak, o yüzden niye önce işten çıkış almam lazım ki?
Günü geldiğinde emekli olur yazısı verir vermez alınıyor mu. İşyeri aynı gün çıkış yaparsa başvuruda bulunabilir miyim? Lütfen bilgisi olanlar

OturanBoğa

Son düzenleme:
Kıdem tazminatı alacaksanız yapılması gereken önce SGK ya gidip emekli olabilir yazisi almak.Bu yazı bazi iller de 15 dakikada veriliyor ama 1 hafta da verenler de var.Kurum işleyişine göre değişir.
Alınan emekli olabilir yazisini firmaya veriyorsunuz.O oda işten çıkışı yapıyor.Sonra tekrar SGK ya gidip emeklilik başvurusu yapıyorsunuz.Bu kıdem tazminatı almanın en garanti yolu.
Eğer işveren ben senin kıdem tazminatini veririm derse emekli olabilir yazisi almakla uğraşmaya değmez.İsverene ne kadar güvenilir onu siz daha iyi bilirsiniz

darkblade106

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Yeterli gün sayısı kadar çalıştıktan sonra SGK nın sisteminde günüm tam gözükmüyor. Bir sonraki ayın 20 sinde dahi SGK gün sayımda 2 gün eksik çıkıyor. Yani tam gözükmesi için neredeyse 2 ay daha fazla çalışmalıyım.
Emekli olur yazısı için SGK sitesinde tam gerekli gününü görmem lazım diyor. Bu yüzden sanırım önce çıkışını al gel diyor. Yokmu bunun başka çözümü anlamadım.

OKBOZ

Sistemde yeteli gün sayısı olmadan "emekli olur" yazısı vermeleri mümkün değil. O gün dolunca gidip yazıyı alabilir, sonra işten çıkış ve emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
OturanBoğa
Gün sayım yeterliyken Sistemde gözükmesi için 2 ay fazla çalışmam gerekiyor. Kanunla verilen gün sayısına SGK 2ay eklemiş oluyor.

Üst Alt