Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'de sigortalı oldum, 2012'de kamuda başladım. Ne zaman emekli olabileceğim?

exof

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
2
iyi akşamlar

1998 iş kazası geçirdim ENGEL ORANIM %90 VE %100 iş görememzlik bağlandı ,
180 gun 4A prım vardı
2012 ekpss ile kamuya memur olarak yeleştim 6 yıl 4 ay prim ile çalışmaya devam etmekteyim.

şimdi forumdaki benım gibi dinazor tecrubeli arkadaşlardan :) yada emsal durumdaki arkadaşlardan emeklilik durumum hakında ve bana bağlanabılecek aylık mıktarı tazmınat bılgılerı hakkında yardım talep ediyorum

not. sgk mudurlüğüne uğradım malesef açıkklayıcı bılgı alamadım bana daha tam olarak emeklı sandığındanmı 4c den mı 4 a danmı sigortadanmı emekli olacağımı söyleyemediler bu konuda geniş geniş engin detaylı bılgılerınızı paylaşabılır mısınız

saygılar sevgıler :)

//mode......arakadaşa konu başlığı için teşekürler//

Son düzenleme:
exof

En erken vakitte emeklilik mi istiyorsun? Emekli maaşları çok düşük ya ondan soruyorum. 1000 tl maaşla geçinmek mümkün değil... Eğer istersen hemen 4c'den malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsin. 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim şartını zaten tamamlamışsın.

Ya da primlerini 3960'a tamamlayıp 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliği düşüneceksiniz.

@OturanBoğa
öncelikle tekşekürler.

4c yanı emeklı sandığından emekli olabileceğimi belirtmişsin şu ayrıntı var emekli sandığından emeklilikte emekli maaşı altı sınırı var 1810 tl yanlışmı yoksa bu.

mevcut durumda ve emsal arkadaşlar danda bilgi alabilirdik aslında.

ustad yukardaki tabloya göre Toplam(Ödenecek Aylık+Ek Aylık) : 1,977.67
ne kadar doğru bilmiyorum hayırlısıyla 2018 de bi atlatalım Allah kerim.

Üst Alt