Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'de sigortalı oldum. %51 raporla vergi indirimim var. İsteğe bağlı prime geçtim..?

bekir3232

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ssk 01 01 1998 ozel bir ısyerınde calısırken vergı indırım belgesını yuzde 51 aldım sonra ısden cıktım vergi ındırımden hıc bır isyerınde faydalanmadım şu anda tarım ek 5 ıstege baglı oduyorum emeklılıge 150 gun kaldi bu şekilde olur mu

bekir3232

Son 1261 gün priminiz hangi statüde olursa o statüden emekli olursunuz.
SSK dan olursa vergi indiriminizle erken emekli olursunuz, bağkur olursa vergi indiriminiz hiç bir işinize yaramaz, tekrar hastaneye sevk edilirsiniz.

Sakatlık indirımden hiç faydalanmadım emeklilıge zararı olur mu 5 senedir tarım ek 5 yani istege baglı öduyorum

Bağkur statüsünden emekli olacaksanız vergi indiriminin pek faydası yok.
Kurum sevkiyle yeni rapor almanız gerecektir.

Yanlıs bılıyorsun tarım ek 5 ssk kapsamında bunu 170 ve sgk söyluyor

Netleştirmek adına soralım; sizi,nki eski 2925 sayılı yasa kapsamında tarım sigortası mı yoksa tarım bağkurlu mu?
Birincide erken ya da malulen emeklili uygulaması yokken ikinci 4A ssk ile aynı şartlarda emekli edilir.

@Ufukalp @BuTcHeR

Yeni tarım ek 5 ssk kapsamında aylık 435 tl
1260 gunden 3.5 seneden fazla yatırsam bıle ssk kapsamındadır bunu cevaplarsınız ıyı olur

T[FONT=sans-serif]ARIM EK 5 Istege baglı hangi sıgorta kapsamında [/FONT]
[FONT=sans-serif]1260 gunu gecerse yanı 3.5 gecerse hangi sıgorta kapsamında olur[/FONT]

bekir3232
Evet Ek5 le yatırılan tarım bağkuru ssk statüsüne sayılmaktadır. 3,5 seneden fazla yatırsanız da sizi ssk kapsamından çıkarmaz.
Vergi indirimi hakkınızın olup olmadığı önemlidir, çalıştığınız işyerlerinde vergi indiriminden faydalanıp faydalanmamanızın hiç bir önemi yoktur.

Tesekkur ederim

Merhaba ufuk verdıgınız cevap hakkında detaylı bılgı verırsenız sevınırım

bekir3232

Nasıl bir detay istiyorsunuz?
Kafanıza takılanı sorarsanız bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.

Acil cevap eyüp bey

Ssk emeklilik dilekcesini 5 eylül de verdim.e devletde gözüken ekim 22 ödeme günü ek ödeme tutarı 74.57 banka denizbank emekli maaşım ne kadar hesaplayabilirsiniz.

Maaşınız 1140 tl.Toplu olarak 1938,82 tl alacaksınız

Maaşım 1140 dediniz bunun ek ödeme dahil mi cevaplarsınız sevınırım.

Üst Alt