Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'de ssk'lı 2005'de memur oldum. Sonradan engelli olarak ne zaman emekli olabilirim?

mehgul43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben emekli sandığına tabi memurum memuriyete 2005 yılında başladım ssk girişim 1998 özel de ssk da 231 gün çalıştım emekli sandığında prim günüm 3030 gün sonradan yüzde kırk rapor aldım bipolar hastasıyım ben ne zaman erken emekli olabilirim bülent bey saygılar

mehgul43

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre % 40 ilâ % 49 arası rapor olduğunda (ssk + emekli sandığı toplam + askerlik) 6480 hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.

bu durumda emekli olamazmıyım kaç yıl gerekir ben hemşireyim bu arada askerlik borçlanması yapamam teşekkürederim

Psikolojim çok bozuk emekli olmak istiyorum prim günüm az değilmi

mehgul43

Maalesef.

Ama rahatsızlığınız ilerler ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye çıkarsa, o zaman -yaşlılık emekliliği için değil- malulen emeklilik için başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Malul durumda olduğunuz tespit edilir ve diğer şartları da tamamlamış olduğunuz için malulen emekliliğiniz gerçekleştirilir.

öyle durumda malulen emekliliğe sevk olduğunda yüzde kırk raporum düşürülürmü doktorlar yüzdeyi isteğe bağlı yükseltirmi çünkü ben işe gidemeyecek kadar hasta hissediyorum

mehgul43

Malulen emeklilik başvurusunda kurum sevki ile gidilecek hastanede verilecek raporda oran bulunmaz. Dolayısıyla var olan raporunuza bir etkisi de olmaz.

Merhaba devlet memuruyum yüzde kırk raporum var bipolarım işe giderken çalışırken sıkıntı yaşıyorum malulen emeklilik için başvursam değerlendirilirmi olma şansım varmıdır 6480 günü tamamlamadan erken emekli olamıyorum

Arkadaşlar bipolar hastasıyım yüzde kırk raporum var emekli olanlardan süreci öğrenmek istiyorum bide malulenmi engelli emekliliğimi

Emeklilik başvurum e-devlete düşmüş ama hareket yok açıklama yok bu ne anlama gelir

Herkesin kandili mübarek olsun erken emeklilik başvurum e-devlete düşmüş ama açıklama yok emekli sandığının numarasını biliyormusunuz nasıl öğrenirim sonucu

eve sgk'dan kağıt gelinceye kadar beklemeni tavsiye ederim.o kağıtta ödeme günü yazar,o güne kadar e-devlette gerçek rakamlar ve alacağın banka gözükür.

Teşekkürederim heyecanlanıyorum e-devlette evrak tarihi ve tahsis yazıyor o kadar gerçi emekli olabilirmiyim oda biraz zor

Merhaba eyüp bey malulen emeklilih maaşı 1 ayda birmi yoksa 3 ayda birmi alınıyor size soracaklarım var cavap verirmisiniz

Merhaba ben engelli emeklilik için dilekçe yazdım malulen emekli etmek istiyorlar

Merhaba ben kamuda memurum engelli emekliliğinden faydalanmak istedim ve mart ayında kurumum yoluyla ankara emeklilik daire başkanlığına dilekçe yazdım yüzde kırk engelli raporum var dilekçede engelli olarak ne zaman emekli olup olamayacağımı yazdım ayrıntılı bilgi alırım diye umdum kurumumdakiler engelli erken emekliliğini bilmiyorlar malulen emeklilik biliyorlar dilekçemin sonucu dün elime ulaştı raporumu incelemişler ve beni yeni bir sağlık kurulu raporu almam için yetkili hastaneye göndermek istediler engelli emekliliğinden bahsetmiyorlar ben malulen emekli olmak için başvurmamıştım bu konuda emekli sandığı neden bilgisiz bende iptal etme dilekçesi yazdım bana lütfen bir bilgi verirmisiniz yol gösterirmisiniz

erken emeklilikte de malulen emeklilikte de sağlık kurulu raporu şart diye biliyorum

her iki kolumdada ulnar sinir sıkışmaları meydana geliyor sağ dirseğimden ameliyat oldum 3 yıl önce yine sıkışmalar meydana geldi,şimdide kas romatizması buna bağlı olarak eklemlerim çok ağrıyor ağır iş yaptıgımda kaslarımda parçalanma belirtileri meydana geliyor,boyun fıtığı buna bağlı olarak sol koluma vuruyor kaslarıma ve sinirlere etkisi oluyor ,bel fıtığı 2 tane,sağ kol dirseğimde platin var hiç bir şekilde bana iş yaptırmıyor heyete girsem oranım ne durumda olur kaç alabilirim bilgisi olan var mı arkadaslar bana yardımcı olur musunuz.

valla benim kalp kapakçıüım değişti oranı 30

mehgul43
Kurumunuz malülen emekli olmak istediğinize dair yazıyı ankaraya göndermiş demek ki? Halbuki siz engelli emekliliğini kastetmişsiniz. Ancak şunu bilin ki yuzde 40lık rapor ile malülen emekli olunamaz. En az yuzde 60 olan bir hastalıgınız olmalı veya görevinizi yapamayacağınızı belirten ibareli yuzde yazmayan bir hastalıgınız olmalı. Bu şekilde yeni gideceginiz hastaneden rapor alabilecek olursanız o zaman 10 yıllık hizmet süreniz mevcut ise ve geri hizmete geçmeyi de tercih etmez iseniz malülen emekli olabilirsiniz. Adi malüllük aylığına hak kazanırsınız. Onun dışında yuzde 40lık mevcut raporunuz ile ancak 18 yıllık sigorta primi odenmiş olması durumunda engelli olarak yaşlılık aylığına hak
kazanırsınız.

Bülent bey bir cevap alabilirmiyim

Merhaba ben kamuda memurum engelli emekliliğinden faydalanmak istedim ve mart ayında kurumum yoluyla ankara emeklilik daire başkanlığına dilekçe yazdım
yüzde kırk engelli raporum var dilekçede engelli olarak ne zaman emekli olup olamayacağımı yazdım ayrıntılı bilgi alırım diye umdum

kurumumdakiler engelli erken emekliliğini bilmiyorlar malulen emeklilik biliyorlar dilekçemin sonucu dün elime ulaştı raporumu incelemişler ve beni yeni bir sağlık kurulu raporu almam için yetkili hastaneye göndermek istediler engelli emekliliğinden bahsetmiyorlar

ben malulen emekli olmak için başvurmamıştım bu konuda emekli sandığı neden bilgisiz bende iptal etme dilekçesi yazdım bana lütfen bir bilgi verirmisiniz yol gösterirmisiniz

mehgul43

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre % 40 ilâ % 49 arası rapor olduğunda (ssk + emekli sandığı toplam + askerlik) 6480 hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz. Bu konuda hiç tereddüt yok. Keşke dilekçe yazarken 5510'a 28'e göre diye atıf yapsaydınız. O zaman merak edip doğru cevabı araştırabilirlerdi...

Üst Alt