Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'den beri memurum. %40 raporla emekli olabilir miyim?

pozitifegeli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. 1998 yılından beri kamu kurumunda çalışıyorum. 2002 yılında göz hastalıklarından %40 rapor aldım aynı tarihte vergi indirimi de aldım 1. derecenin 4. kademesindeyim. Bu şartlarla emekli olmamın önünde bir engel var mı.

pozitifegeli oranlar gözde epeyce değişti. Sorununuza ait puanın değişmesi etkili olur mu bilemiyorum. Biz de eşime ilk defa rapor almaya uğraşıyoruz. Bildiğim kadarıyla çalışma süreniz yeterli görünüyor. Görüş sordunuz mu emekli sandığı genel müdürlüğüne?

15 yıl yeterli emeklilik için 2008 öncesi memurlar için

@turkuaz06
Malesef yanlış bilgi. Bahsettiğiniz 15 yıl sadece 2008 öncesi memur olup çalışmaya başlamadan önce raporu olanlar için geçerlidir.
@pozitifegeli 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesi uyarınca memuriyete başladıktan sonra rapor almış %40-49 orana sahip engelliler için belirlenmiş olan 18 yıl ile emekli olabilecektir.

O halde arada ücretsiz izin vb. boşluk yoksa süre şartını tamamlamış oluyor.

Arkadaşlar 22 yıllık devlet memuruyum.2002 yılında aldığım %40 sürekli raporla o günden beri vergi indiriminden faydalanmaktayım. göreve normal statüde girdim.raporum maliye bakanlığı HİTAP sisteminde kayıtlı. E-devlet'ten sorgulama yaptığımda'' sigortalılık süresinde 18 yıla tabidir (maluliyet sebebiyle) emekli olabilir.'' diye yazıyor.sormak istediğim emeklilik için başvuru evraklarını gönderdiğimde hemen emekli olabilirmiyim yoksa herhangi bir engel çıkar mı karşıma.saygılar.

@pozitifegeli memurun 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesi kapsamındaki erken emekliliğinde vergi indiriminin emeklilik açısından herhangi bir fonksiyonu yoktur. Bilgilerinizin HİTAP modülüne belirttiğiniz şekilde işlenmiş olmasının da bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Çünkü HİTAP programına Bilgi işleme çalıştığınız kurumca yapılmaktadır. Sizin izleyeceğiniz yol haritası şu şekilde olacaktır.

1) 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesine istinaden engel oranıma tekabül eden sürede emekli olabilmem için ekte gönderdiğim sağlık raporumun aslının SGK Kamu Görevlileri Emekli Dairesine gönderilerek kurum sağlık kurulunca incelettirilmesi ve sonucundan tarafıma Bilgi verilmesi şeklinde kurumunuza dilekçe vereceksiniz. (Dilekçe ekinde sağlık raporunun aslı olacak)

2) Şayet raporunuz yüzde kırktan aşağıya olmamak kaydıyla onanırsa gelen cevabı atıf yapıp yine ilgili kanun maddesi kapsamında emekliye ayrılmak istiyorum şeklinde kurumunuza bir dilekçe daha vereceksiniz ve bir iki ay içinde gelecek olan emeklilik onayı ve ilişik kesme yazısı akabinde kurumunuzdan ayrılışınız sağlanıp, ilişiğiniz kesilecek.

3) Umarım olmaz ama raporunuzun %40 ın altına düşürülerek onaylanması ihtimali var ve bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda bu kez yüksek sağlık kuruluna itiraz edip olumlu sonuç alabileceğiniz gibi itirazınızın reddedilmesi olasılığı var ki bu durumda ise zaten erken emekli olma şansınız ortadan kalkar.

4) Raporunuzun aslını gönderin şayet elinizde yoksa Aslı gibidir kaşeli sureti kabul ederler mi bilmiyorum. Ki kabul etmezlerse yeni rapor isteme ihtimalleri bile var. (Hatta rapor çok eski olduğundan her halükarda yeni rapor isteyebilecekleri ihtimali de az değil)
Kolay gelsin

Ahmet bey bende yaklaşık 22 yıldır kamuda görev yapıyorum.2002 tarihli sürekli %40 raporum var aynı raporla 2002 tarihinden beri vergi indiriminden faydalanıyorum.Benimde Hitap bilgilerimin altında;Emeklilikte 18 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde emekli olabilir. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 03.11.2039 Tarihine Kadar Çalışabilir. ibaresi var.bu ibare emeklilik için müracaat ettiğimde herhangi bir incelemeye gerek kalmadan engelli emeklisi olabileceğimi mi gösteriyor.bu konuda düşünceniz nedir.

pozitifegeli

Kusura bakmayın yeni gördüm;
İşyeriniz aracılığı ile başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz
Ancak oranınız sınırda. SGK'dan oran düşürme sıkıntısı olabilir.
Kaldıki 1 puan bile düşürse olay biter.
Ama "Ben yine de şansımı denemek istiyorum" diyebilirsiniz.
Mümkünse oranı yükseltebilmek için tekrar heyete girin.
Rahatsızlığınızı bilmiyorum. Ancak aklıma gelen ilk çözüm bu

Teşekkür ederim ahmet bey.zaten bir kaç sene daha çalışmayı düşünüyorum.sonrasında eyt çıkmaz ise engelli emekliliği için müracaat yaparım sonuç ne olursa olsun kabul ederim.rahatsızlığım gözden ve tedavisi yok sürekli.

Üst Alt