Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%99 raporlu kişi adına alınan aracı kimler kullanabilir?

KARARSIZ28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oturan boğa

özeline mesaj attım sanırım görmedin.hemen cevaplarsan çok sevinirim çünkü arabayı almak üzereyiz.ilk mesajında eylül 2011 den itibaren 3. Derece kısıtlaması kalktı demişsin(yurtiçinden alınan tertibatsız araçlar için) emniyete sorduk öyle bişey demiyorlar.3. Dereceye kadar kullanur diyorlar ben 4. Dereceyim soyadımızda tutuyor aracı kullanamayacakmıyım.araç eşimin dayısının oğlunun üzerine olacak.% 99 özürlü.
Sen bu bilgiyi nerden aldın.nereye sormam gerekiyor.

sayın kalem

ben şunu anlamadım 9 eylül resmi gazeteye bakarsan yurtiçinden alınan resmi gazete de tertibatsız aracı herkes kullanabiliyor yani 3. derece sınırlaması kalkmış.fakat 26 eylül deki emniyete giden yazıda hala 3. derece harici kullanamaz diyor. şimdi sonuç olarak hangisi doğru ben 4. derece akrabayım tertibatsız aracı kullanabilirmiyim.lütfen cevaplarmısınız

Kararsız,
Yurt içinden aldığınız tertibatsız aracı herkes kullanabilir. Kullanacak kişilerle ilgili sınırlama Yönetmelik değişikliğiyle kaldırıldı. Bazı İl Emniyet Müdürlüklerinde halen eski Yönetmelik hükümlerine göre trafik tescil işlemleri yönergeleri mevcut. Bu onların sorunu. Siz emniyet Genel Müdürlüğü sorun çıkarırsa bu başlığın ilk mesajında verilen ilgili Yönetmelik hükümlerini okumalarını isteyiniz. Zaten ilgili Yönetmeliğe onlar da ulaşabilir. Ha Yönetmelik hükümlerini anlamıyorlarsa ve aksi tarzda bir hüküm çıkarıyorlarsa üst makamdan görüş yazısı alsınlar vatandaşı gereksiz karambolde bırakmasınlar.
Siz rahat olun, yurt içinden alınan tertibatsız araçları herkes kullanabilir. Aksini iddia edecek bir üst makam çıkmayacaktır. Bu konuda son söz ilgili Yönetmeliğe aittir çünkü.

çok teşekkür ederim cevapladığın için.yani okuduğumdan bende böyle anladım ama emniyete giden yünetmelikte hala mümkün değil yazıyor.birde 2 hafta önce emniyete sorduk 3. Dereceye kadar kullanır diyor..yani yönetmelik değişiyor nasıl bilgileri olmuyor ya da yalan mı söylüyorlar anlamadım.valla biz 4. Dereceyiz ve eşim benim tereddütlerime rağman arayı almak için işlemlere başladı inşallah pişman olmayız.

% 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı. Emniyetteki görevliler konuyu bilmiyorsa, resmi yazı ile genel müdürlüğkten bilgi istemelerini isteyin. İnat ediyorlarsa, memuru pas geçip müdüre çıkın...

Üst Alt