Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta başlangıcı ve %40 raporla ne zaman emekli olaiblirim?

maxell07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1999 yılında sigorta başlangıcım var.
4531 gün primim yatmış.
Şu anda kurumsal bir şirkette çalışıyorum.Aylık brüt maaşım 2250 TL.
Yüzde 40 engelli raporum var.
Dün vergi dairesine vergi indirimi için başvurdum.Başvurum sonuçlandıktan sonra hemen emekli olabilir miyim?
Ayrıca emekli maaşım ortalama ne kadar olur?

Ümit arkadaşımızın belirtttiği tarih, eğer ilk sigorta başlangıç tarihinizde 18 yaşını doldurmuş iseniz geçerlidir, aksi halde tarih değişir.
Gerekli olan 18 yılın hesabında 18 yaşını doldurduğunuz tarih baz alınır o durumda.

@Ümit Kurtuluş @Ufukalp arkadaşım şimdi baktım sigorta giriş tarihim 08.09.1999 tarihi görünüyor.Emekli olmadan memur olarak EKPSS'den atanmam olursa işyerinden kıdem tazminatı alabilir miyim?3600 günü dolduruyorum ama tarih tam sınırda kalıyor :)

maxell07
İstifa dahi etseniz kıdem tazminatını alabilmeniz için 15 yıl ve 3600 prim gün sayısı olması gerektiği doğrudur ve ikisi birlikte dolmuş olması gerekmektedir.
Ancak bu, her 15 yıl 3600 günü dolduran kıdem tazminatını kayıtsız şartsız alır anlamına gelmiyor, bu kural sadece sigorta başlangıcı 08.09.1999 tarihinden önce olanlar için geçerlidir.
Süre tam sınırda kalıyor dediğinize göre sigorta başlangıcınız bu tarihten sonra.
Siz 15 yıl ve 3600 günü doldursanız dahi emeklilik ve haklı fesh dışında bir sebeple işten ayrıldığınızda kıdem tazminatını alamazsınız.

@Ufukalp Merhaba,
Sigorta başlangıç tarihim tam 08.09.1999 tarihi olarak görünüyor yani tam sınırda :)

Ben en iyisi sigorta il müdürlüğüne gidip soruşturayım :)

Üst Alt