Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta başlangıcı ve %50 raporla ne zaman emekli olabilirim?

volkanayikbursa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir sorum olacakti size
11 02 1981 dogumluyum, ilk sigorta girisim 01.06.1999 toplam 3493 gun primim var... 15 ay yani 460 gun askerlik yaptim
Ayrica %50 surekli engelli raporum var
Askerlik borclanmamin tamamini yani.460 gun yaptigim askerligin tamamini yatirmak ve engelli emekliliginden yararlanmak istiyorum
Askerlik borclanmasi ne zaman basvurmam lazim, hemen simdide basvuru yapabilirmiyim, yoksa beklemem gereken bir sure varmi
Askerlik borclanmamida yatirirsam ne zaman emekli olurum engelli emekliliginden, simdiden cok tesekkur ederim

01.06.1999 + ) 18 yıl sigortalılık süresi ve (primler + askerlik b. vs.) 4080 primle emekliliği hak edeceksiniz.

Ama öncesinde raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz gerek.

Not: ssk (4a) statüsünde primleriniz olduğunu varsayıyorum

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Vergi indirimi belgem var aldim evet... askerlik borclanmasina ne zaman basvuru yapabilirim peki... hemen yapabilirmiyim yoksa askerlik kadar gunumun kalmasini beklememmi gerek acaba

Üst Alt