Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi, %62 raporu ve 2200 primi olan kişinin emeklilik şartları..?

moverek

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşımız mustafa iki gözü cok az göryor ve buna karşılık 2 yıldır emekli olamıyor ben bu siteden yardım alarak emekli oldum hic bir memur şöyle yapacaksın demedi sen söylersen yapıyorlar
15 gün oldu başlayalı vergi indiriminden başlattım tabi öncesigortalı gösdertik maliyeden vergi indirimi icin muracat ettik 62.5 oranı aldık tabi onlar bize göstermedi ama bilyoruz. şimdi sorum bu arkadaşımızın günü 2200 giriş 1999 sigorta emekli olabilirmi

moverek

ay/1999 + 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 prime tabisiniz. Süreniz dolmuş. Prim gün sayınız 3840 olduğunda emekliliği hak ediyorsunuz.

Eğer askerli-doğum borçlanması yapma hakkınız varsa o süreleri borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

sayın edidörüm arkadaşımız mustafa dogan gözden 62 tek hastalık aldık vergi indirimide geldiyalnız 2200 gün ssk var malulen olurmu

moverek

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmalı:

1. Görme azlığı
A. Bariz bir patolojinin varlığını ileri tetkiklerin de desteklediği en iyi düzeltmeyle bile artmayan, her bir gözün görme keskinliğini ileri derecede bozan görme azlığı (Bilateral 0,1 [20/200] ve bu seviyenin altında görme keskinliği olması)
B. Bu madde kapsamında yer alan katarakt, üveit, glokom, retina hastalıkları tedavi sonrası değerlendirilir.

peki vergi indirimi alınmışsa 62 oran tek hastalıkyinemi hastaneye sevk edecek

sayın editörüm yalnış yaptık sanırım biz vergi indirimi aldık tek hastalık göz kaybı düzelme şansıda yok .o zaman nasıl bir yol cizecegiz

moverek

Vergi indirim hakkı elde etmişseniz, ilk cevabımda belirttiğim tabloya göre prim gün sayınız 3840 olduğunda emekliliği hak ediyorsunuz.

Üst Alt