Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

İbrahim3842

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vergi indiriminden yararlanmak icin vergi dairesine bas vurdum yuzde 56 rapor verdiler heyette bunu yuzde 48 e dusurduler ve vergi dairesine gondereceklermis 1999 sigorta girisliyim yasim 38 prim gun sayimda 4566 ne zaman emekli olurum ve nereye bas vurmam gerek

Vergi indirimden yararlanmak icin belgeyi vergi dairesinden alinca emeklilik icin sgk ya mi bas vuracagim emeklilik icin

Evet SGK ya başvuru yapacaksınız.

Maas almaya baslaninca 2 senede bir raporu yenilemek gerekiyor mu

Emeklilikte kontrol muayenesi öngölürse tekrar yenilemeniz gerekecektir.
Önce bi emeklilik başvurusu yapın,bunlar sonraki aşamalar.

İbrahim3842

vergi dairesinden elde edilmiş sakatlık indirimi sürekli ise, emeklilik esnasında sgk ekstra bir kontrol istememişse, emeklilik hakkı sürekli olur.

Ama bu demek değil ki sürekli olduğunda sgk bbir nedenle kontrole çağıramaz! SGK herkesi her istediğinde kontrole çağırabilir. Özellikle emeklilik sonrası bir sebeple alınacak düşük oranlı rapor sgk'Nın radarına girerse, ille de kontrole çağırır...

Emeklilik dilekcesini vermek icin sigortadan cikmam mi gerkiyor yoksa calismaya devam edebilirmiyim tesekkurler

İbrahim3842

Evet, sigorta sonlanmadan emeklilik başlatılmaz. Vergi indirim hakkı ve diğer şartlar tamamsa, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurun. Size işten çıkabilmeniz için evrak verirler. İşten çıkış yapar, sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek emekli statüsünde çalışmak için yeniden giriş yaparsınız.

Simdi vergi indirimi alabilir yazisi geldi onunla ssk ya gidip emekli dilekcemi verebilirmiyim yoksa bi kac ay vergi indiriminden yararlanmam mi lazim rapor surekli yaziyor % 48 4600 prim var 19 senelik sigorta yili var

İbrahim3842

süre ve prim şartı da tamamsa, vergi indirim hakkını elinize alır almaz erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürülüğüne başvurabilirsiniz.

OturanBoğa

Vergi İndirimimim fotokopisi ve işten çıkış belgemle gitsem emeklilik başvurusu yapabilirim değil mi ?

Bazı kişiler noter imzalı falan olacak dediler vergi indiriminin kafam karıştı valla :(

HakanEs26

Fotokopi de olur. Zaten sgk maliye'Ye yazıp kendisi orijinalliği teyit edecek.

HakanEs26...hocam varsa raporunda 1 kopyasını al..ben unkapanına sırf o yüzden extra dan gitmiştim çağırmışlardı:))

OturanBoğa Çok Teşekkür Ederim Bilgi İçin.
deathless Sağlık kurul raporunun bi kaç nüshasını zaten aslı gibidir kaşeletmiştim. Hatırlattığın için teşekkürler. Hayırlısıyla 60 günüm kaldı günümün dolmasına...

deathless

inşallah valla hemen başvurcam :) ocak sonu vericem şubatta sonuçlansa martta maaşı alırım heralde...

Üst Alt