Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi ve 3. dereceden vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

gökhan41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2009 12.a yında şişli etfal hastahanesinden % 70 rapor aldım. vergi indirimi ve erken emeklilik için deftardarlık aracılığıyla ankara sağlık kuruluna gitti ve 58 e düşürülmüş olarak geri gelip çelişki vardiye tekrar hakem hastahaneye sevk edildim. ordan da sonucu 58 olarak gönderdim ve ankaradan % 44 olarak onaylandı

vergi indirimi alıyorum ve çalışmaktayım

raporumda 2022+vergi indirimi ve sürekli ibaresi mevcut

ssk pirim 1999 yılından
bugüne dek 4520 günüm var
1981 doğumluyum

buna göre ne zaman emeklilik başvurusu yapabilirim

tarihim yaklaşınca tekrar hastahaneye gitmem gerekmi yoksa direk ssk ya mı gitmeliyım raporumu vermeye ve kontrol muayenesi raporumda ve vergi indirim aldığım belgede yazmıyor kontrollerimi kendim mi istiyorum

ayrıca malul emeklilik maaşı nasıl ve neye göre belirleniyor 3. derece malul aylığına göremi yoksa çalıştığımız toplam pirime göre mi

şimdiden tşk ederim.

2017'de emeklilikbaşvurusu yapabilirsiniz,
prim gününüzü doldurmuşsunuz çalışmadanda bekleyebilirsiniz.

Sürekliyse vergi indiriminiz kontrol istemeniz gibi birşey söz konusu değil, vergi indirimiyle emeklilik için başvuru yapacaksınız sgk'ya
primlerinizin hangi sınırdan yatırıldığıyla ilgili daha çok...

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

çok teşekkürler kısmet hnm ilginize sağlılkla kalın ...

merhaba bülent bey 2009 12.ayında şişli etfal hastahanesinden % 70 rapor aldım. vergi indirimi ve erken emeklilik için deftardarlık aracılığıyla ankara sağlık kuruluna gitti ve 58 e düşürülmüş olarak geri gelip çelişki vardiye tekrar hakem hastahaneye sevk edildim. ordan da sonucu 58 olarak gönderdim ve ankaradan % 44 olarak onaylandı

vergi indirimi alıyorum ve çalışmaktayım

raporumda 2022+vergi indirimi ve sürekli ibaresi mevcut

ssk pirim 1999 yılından
bugüne dek 4520 günüm var
1981 doğumluyum

buna göre ne zaman emeklilik başvurusu yapabilirim

tarihim yaklaşınca tekrar hastahaneye gitmem gerekmi yoksa direk ssk ya mı gitmeliyım raporumu vermeye ve kontrol muayenesi raporumda ve vergi indirim aldığım belgede yazmıyor kontrollerimi kendim mi istiyorum

ayrıca malul emeklilik maaşı nasıl ve neye göre belirleniyor 3. derece malul aylığına göremi yoksa çalıştığımız toplam pirime göre mi

şimdiden tşk ederim.

3. derece vergi indirim hakkı kzanmışsınız. Emeklilik için aşağıdaki tabloda 16 numaralı kritere tabisiniz.

gün/ay/1999 + 18 yıl= 2017 yılında emekli olabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Vergi indirim belgenizde bir kontrol muayenesi yoksa, hakkınız sürekli demektir. Yani kontrol muayenesi yapmayacaksınız... EMeklilik zamanı gelince sigorta müürlüğüne başvurmanız yeterli olacak. Sizden yeni rapor vs. istemeyecekler.

Olası maaş için:

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

bulent bey ve kısmet hnm merhaba

,%44 kronik b ve orta şiddette kua hastasıyım 2009 yılında şişli eftal eğtm araştırma hasthnesinden % 70 oranında rapor verdiler deftardarlık aracılığyla ankaraya gönderdim %58 ile döndü ve tekrar hakem hastahaneye okmeydanına sevk edildim bulgularla tekrar sonuçları gönderdim ve %44 oranla raporum onaylandı 2010 12.ayından itibaren vergi indirimi alıp deftardarlık işyerime de gönderdi 3.derece sakatlık indiriminden faydalanıyorum raporum sürekli 98 stajyer sigorta başlangıcım ve 99 yılı ıtıbariyle pirim ödemem var1981 doğumluyum askerlikten muaf oldugum için 6 ay yaptım ve askeriye çürük raporu verdi borçlanmam yok sayılır buna göre 4678 gün pirimim var öncelikle ben tekrar hastahaneye kontrollere gidecekmiyim ve nezaman emeklilik için başvurabilirim şuan özel bir sektörde 3. derece sakat olarak çalışmaktayım2017 de sgk ya basvurup emekli olduktan sonra nekadar zaman sonra kontrole tekrar çağrılacakmıyım . saygılarımla.

Son düzenleme:
Vergi indirim hakkınızda bir süre kısıtlaması olmadığı için yeniden rapor vs. almanıza gerek olmayacak.

TAM primle sigortalı olduğunuz tarih + 18 yıl sonunda emekliliği hak etmiş olacaksınız. Prim gününüz zaten fazlasıyla tamam.

tşkler bülent bey2017 tarihinde emeklilik başvuruyapıp emekli olduktan sonraki 5 yıl sonunda kontrol muayenesine çağrılabilirsin diye konuştu sgk daki memur o yüzden kontrol muayenesi hakkında kafam karıştı sizde vergi indirim evraklarında böyle bir tarih yoksa çağrılmayacaksın dedigin için çelişkide kaldım.anladığım üzere emekli olduktan sonrasında benim kontrolum vs.olmayacak tşk ederim sağlıkla kalınız.

5 yıl sonra ne olacağını nerden biliyormuş memur arkadaş! Üstüne vazife olmayan konuda ahkam kesmiş...

Teorik olarak herkesi her an kontrole çağırabilir SGK. Ama pratik açısndan emeklilik esnasında kontrol şerhi yoksa veya rapora dair bir tahtecilik soruşturması söz konusu değilse, sgk sonradan kontrol muayenesine çağırmaz.

Üst Alt