Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi ve %57 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

mesalp

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm kısaca yazmam gerkirse e-devlete giriş yapıp sgk dökümüne baktığımda ilk işe giriş tarihim 1999 2. ay olarak yazıyor. ama telefondaki bayan bana 2007 dedi. şuan 2600 günüm var. ben %62 engelliyim Ama raporda puanımı düşürdüler %57 yaptılar. ben ne zaman emekli olabilirim. Askerden de muafım. Epilepsy hastasıyım. 1982 doğumluyum. saygılar dilerim.

mesalp

Merhabalar,

E-Devletten baktığınızda ilk pirim yatan gün kaydınızın tarihine bakıcaksınız. Sigortalı olunan tarih dediği yani sizin 1999/2. ay dediği Muhtamelen Staj/Çraklık için açılan ve sadece staj ve çıraklık esnasında bir kaza geçirirseniz sağlık sigortasından faydalanmanız için olan sigorta.

Telefondaki bayanın ki sanırım Alo 170 aradınız, söylediği tarih ise SGK piriminizin yattığı tarih.

Aşağıdaki tablodan baktığımızda 20 Yıl ve 4400 ödenmiş pirim günü şartınız var

engelli_emeklilik_tablosudur.jpg

2007 üzerine 20 yıl ekliceksiniz yani yıl 2027 olucak ve bu arada 4400 günü nüzü de tamamlamış olmanız gerekiyor. Son olarak 2007 sigorta başlangıcınızın ayı da önemli.

Örneğin 01/05/2007 tarihinde sigortalı oldunuz diyelim 01/05/2027 de emekli ola bilirsiniz.

ama ben engelliler yaşı beklemeden emekli olabiliyor diye biliyorum

mesalp

Yaş beklemiyorsunuz zaten. Yaş beklerseniz 60 yaşında olursunuz. Engelli olmak yetmiyor emekli olmak için. Vergi indiriminiz de olmalı. Ben var olduğunu düşünerek yazmıştım.

Sizden istenen şartlar belli bunun yaş ilen alakası yok 4400 gününüz olucak ve 20 yıl SGK lı olmuş olmanız gerekiyor.

mesalp

İlk sigortalı olduğunuz tarihte staj sigortası mı olmuştu? Ya da prim yatırılmamış olabilir mi?

Emeklilik için hem sigortalılık süresi hem de prim gün sayısı şartını tamamlamanız gerek. Ayrıca defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı da elde etmelisiniz.

2008_oncesi.PNG

evet vergi indirimim var.
askerlikten de tüberküloz sebebiyle muaf oldum.
bel fıtığım bulunmakta l5 ve l6 disklerimde kayma var ağır kaldıramıyorum.
ama bunların raporlarını nasıl alabilirim heyete sunmak mı gerek yoksa kendileri mi muayene etmeleri gerek.
bana sadece epilepsy olduğum ve kolumda platin olduğu için 57 verdiler. Ama ben çocukluğumdan beri hastalıklarla boğuşuyorum bir tane tükürük bezim yok kanser tedavim dolayısı ile.
bunlar kimlere 80 veriyolar anlamıyorum. ölmemiz mi gerekiyor=?
ama tüberküloz ve

mesalp

10 yıl sigortalılık ve 1800 primle malulen emekliliği kastediyorsanız, onun için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde iş gücü kaybı oranı gerekli.

teşekkür ederim efendim değerli zamanınız için ben malul olmak istemiyorum şuan çalışıyorum çünkü

mesalp
Rapor oranı nızı yükseltmek istiyorsanız tekrar heyete girip rahatsızlıklarınızı dile getirmeniz gerekiyor. Heyette çünki doktor soruyor bir şeyin varmı yok dersen boş geçiyor. Sen söylemez isen tepeden tırnağa bakalım demiyorlar.

%60-%79 arası olursa raporunuz 18 Yıl 4000 gün %80 ve üzeri olursa 15 yıl ve 3600 gün olur.

Üst Alt