Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi ve %63 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Bugün itibariyle
%40 psikiyatri
%20 epilepsi
%10 h. Tansiyon
%%10 tek böbrek
%4 duyma kaybı toplam %63 oran, 1 yıl sonra kontrollü engelli raporumu izmir Seyfi demirsoy hastanesinden aldım.
Engelli kartına basvurdum.
1aydır bir is yerinde calısıyorum.
3000 gün ve 1999 SSK girisliyim..
Vergi indirimi ve erken emeklilik için ne yapmalıyım..

çalıştığın iş yerine vergi muasfiyetinde ulunmak için dilekçe yazacaksın onlarda vergi dairesine yazacaklar elindeki rapor aslını göreüp sonucu bekliceksin

Gelir idaresi baskanlıgını aradım, onlar işyerinden belge alarak sahsen basvurman gerekir dediler.. Ondan dolayı kafam karıştı.. Tesekkurler cevabınız için..

iş yeri antetli kağıda yada işyerinin kaşe ve imzası ile vergi muafiyetinde bulunmak istediğini belirtiyor ve dilekçeyi sana veriyor sende dilekçeyi alıp elindeki raporun bir aslı nifus cüzdan fotokopin ile vergi dairesine gidiyorsun o kadar sonuç geldiğinde işlem tamamlanmış oluyor

Mahirchayan

Eğer defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, emeklilik için (gün/ay/1999 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün prime tabisiniz. Askerlik yaptıysanız o süreyi borçlanarak prim gün sayınıza ekletebilirsiniz.
Vergi indirim hakkı elde ettikten ve prim gün sayınızı tamamladıktan sonra erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Süreli ve süresiz vergi indirimi ile emeklilik başvurusu hakkında

Arkadaşlar selam. Benim Aralık 2019'a kadar gecerli süreli vergi indirimim var. 3 ay önce süresiz rapor aldım ve tekrar vergi indirimi başvurusu yaptım. Ama süresiz vergi indirimim daha gelmedi, yaklaşık 1, 5 aya geleceğini tahmin ediyorum.. Bu ay başında emekli olmak adına tüm şartlarım doluyor. Sorum şu:
Süreli vergi indirimi ile emeklilik başvurumu yapsam, sonrasında süresiz vergi indirimi aldığımda nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bu şekilde hareket etmenin herhangi bir sakıncası var mı sizce?
Veya bekleyip süresiz vergi indirimim geldiğinde mi başvurayım?
Tavsiyelerinizi alabilir miyim..

Bir iki ay için süreli emeklilik gibi dolaylı yollara sapmanızı tavsiye etmem. Bekleyin ve vergi indiriminiz sürekli onaylandığında emeklilik başvurusu yapınız.
Tabii tercih sizin, ben olsam o şekilde yapardım.

Teşekkür ederim cevabınız için. Sgk dan oğrendiğim kadarı ile süreli olarak emekli olursam süresiz vergi indirimim gelse dahi tekrar kontrole yollarlarmış. Bende bekleme kararı aldım.

Evet emeklilik süreli olursa, süre bitiminde mutlaka kontrol muayenesine çağırılır. O yüzden bir iki ay icin gerek yok o stresli işlemlere.

Size bir sorum daha olacak Ufukalp
Epilepsi Tansiyon şeker ve duyma kaybı sürekli %51 raporum var.
Vergi indiriminin sürekli olmama ihtimali olabilir mi bu rahatsızlıklardan sizce.
Son dönemde bu şekilde bir uygulama çok duymadım ama sizin de görüşünüzü merak ediyorum.

Mahirchayan
Sanmıyorum, rahatsızlıklarınızda süreli olmasını gerektirecek bir durum görünmüyor. Raporunuz da zaten sürekli. Çok büyük ihtimalle vergi indiriminiz de sürekli onaylanır.

Günlük birikmiş ödeme hangi tarihleri kapsıyor

Ufukalp
1 aralık itibarı ile emekliyim. Maaş günüm 18'i.15 ocakta 2750 ₺ birikmiş yattı. Birikmiş ödemem kaç günlük olarak yattı. 47 günlük mü?

Mahirchayan

Emeklilik talebinde bulunulan ayı takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar

OturanBoğa
Bülent bey. Onu biliyorum. Ama maaş hesabımı yapmak adına sordum. Yatan 2750 ₺ den maaş hesabı yapabilir miyiz diye. SGK ile görüştüm. 48 günlük olarak bakabilirsiniz dediler. 1800 ₺ civarı oluyormuş maaş. Teşekkürler ilginize.

E devlette sgk ödemelerinden net rakamı gorebilirsin

acrl79
Hocam daha düşmedi e-devlet'e net maaş veya ek ödeme. Önümüzdeki aya kadar düşer dendi. O zamana kadar merakta kalacağıma hesaplamak istedim :)

Üst Alt