Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişi ve %88 vergi indirimi ile emeklilik..?

Baran Karacan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

ben 1977 doğumluyum. 01.02.1999 sigorta girişliyim. Vergi dairesi raporumu %88 olarak onaylamış.

3600 iş günümün dolmasına 500 günüm var çalışıyorum.primlerim hep asgari ücretten yattı.sizce çalışarak mı?
Yoksa doğum borçlanması yaparak mı bu 500 günü tamamlıyayım. Ne kadar emekli maaşı alırım onuda bilmiyorum.
Siteye baktım ama bana uyan birşey bulamadım ayrıca emekli olsam bile bir süre daha çalışmaya devam edicem malum hayat şartları

bana cevap verirseniz sevinirim.

doğum borçlanması yapın yanlız primleriniz asgari ücretin üzerinde yatırın tavsiyem.veyahut çalışmaya devam edin prim yükü cebinizden çıkmaz maaşınızıda alırsınız.emekli olduktan sonrada sgdp olarak işvereniniz primlernizi yatırır emekli maaşı+işyerinden aldığınız ücretle iyi denilebilecek seviyede bir maaş alırsınız.

500 gün erken emkli olmak demek 15 ay fazla aylık demek. 750TL aylık bağlansa, 11.000 TL yapar. Olası bir doğum borçlanması yaparak emekli olmak daha avantajlı görünüyor.

Cevaplar için teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum sizin bilginiz vardır.
Bizler yaşı beklemediğimiz için mi aldığımız emekli maaşları diğer emeklilerden düşük oluyor?

Anlamlı bir fark yok aslında. AMa velev ki olsa bile, bilmem kaç yıl erkenden emekli maaşı almaya başlamaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz.

Not: Geçen her yıl emekli maaşları herkes için düşüyor.

Üst Alt