Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişim, 2500 primim var. Malulen emekli olmak istiyorum..?

ates064

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben de aranıza yeni katıldığım için çok mutluyum benim sormak istediklerim se sunlar

ortapedik engelliyim. hastalığımın adı ise Artrogripozis Multipleks Konjenita. yani ellerde ve ayak eklemlerinde kısıtlılık var. yemek yemem bile benim için ölüm. gerisi size kalmış.

2005 de % 44 vergi indirimim var
2005 den sonra üç veya daha fazla malulen emeklilik için baş vurdum tabi bu arda çalışıyordum da her defasın da % artıyordu son olarak da % 51 aldım sonrasında da ve bisikatriden de 6 aydan fazladır ilaç tedavisi gördüğüm halde tekrar heyete girdim uşak devlet hastanesinde kararsa malulen emekli olamazsındı

ilk işe girişim 1999 tarihinde
toplam pirimimse 2500 gün

kusura bakmayın biraz uzun oldu

Malulen emekli olmak için en az % 60 oranında raporunuzun olması gerekli, Siz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmaya bakın derim. Şimdi yapmanız gereken iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak ve elinizdeki rapor ile bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat etmek olacak. % 51 raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..

gün/ay/1999+18 : gün/ay/2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Bu tarihe kadar prim ödemenizi 4080 güne tamamlamak kaydı ile, Prim ödemeniz eksik olur ise emekli olamazsınız.

İlker'İn yazdığı gibi, 2017 yılında sakatlk indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmanız gerek. % 51 raporla malulen emekli olmanız mümkün değil.

Kusura bakmayın biraz gec oldu ama benim asıl anlatmak istediğim bende bu kadar kisitli lik var iken neden % 60 oranını gecemiyorum suan 8 aydır da psikiyatrik ilaç kullandığım halde raporu yakında sitede paylaşmak istiyorum. Sitemizde beraber Hesaplamalı. Herkeze hayırlı aksamlar.

%60 oranını geçemiyor iseniz yukarıda dediğimiz şekilde emekli olmanız en mantıklısı 3 yıl sabredin ve prim ödemenizi 4080 güne tamamlamaya bakın ve son olarak vergi indirim hakkı almayı unutmayın.

Ilker bey ilginiz icin çok teşekkür ederim 2005 de vergi indirimini aldım % 44 olarak suan boşluksuz çalışıyorum artık. Ilker bey malulen emekliliğe çalışırken müracaat ettim onun için % 60 verilmiyor olabilir mi.

Malulen emeklilik çalışırken/çalışmaz iken konu değil hastalığınız/rahatsızlığınız ile ilgili bir konu...

ılker bey

Şimdi sadece ortapedi den % 51 aldığıma gore pisikiyatriden 1 yıldır raporlu ilac tedavisi görmekteyim neden bu rahatsızlığım göze gelmemektedir ben burasini anlayamadım raporlarda psikiyatri sadece ilac tedavisi diye geçmemektedir. bipolar hastalari hiç mi yüzde alamiyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

ilaç ile tedavi oluyor demek ki rahatsızlığınız bence hiç kurcalamayın elinizdeki vergi indirim hakkı ile emekli olmaya bakın

ılker bey

Ilker bey tam olarak anlayamadım vergi indiriminden emeklilik hakkını alalı 9 yıl oldu ve su an ÖTV indirimli aracımda var.benim asıl rahatsızlığım her iki direkte, el bileklerimde her iki dizde ve ayak bileklerinde sağ omuzda ayak parmaklarımda kısıtlılık var. Bu durumda psikiyatriden hiç oran da alamadım nedeni sanırım hep aynı hastanede heyete girmiş olmam başka hastaneye gitsem sonuç değişir mi acaba ilginiz için çok teşekkür ederim.

Malulen emeklilikte sgk sevki ile hastaneye gidip rapor almak lazım. Kendi başınıza alacağınız rapor malulen emeklilikte dikkate alınmaz. Ve yukarıda yazdığımız gibi, malulen emeklilik için kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı aranıyor.

Bülent bey

Benim sizden ricam da bu sadece ortapedi den % 51 se nedeni ne de psikiyatri oran vermiyor iki rahatsızlık aynı anda oran veremiyor mu yoksa ben sgk nin gondermesiyle rapor alıyorum ama 4 sefer heyete girdim ama değişen bir şey olmadı neyse sizlere çok teşekkür ediyorum form da burdaki kişilerde çok iyi. hersey süper olmuş. Ellerinize sağlık.

ates064,
Yerinizde olsam hiç uğraşmam malulen emekli olmak bakın hem strese giriyorsunuz hem de kafaya takıyorsunuz, onun için vergi indirim hakkınız var prim sürenizi tamamlamaya bakın.
Askerlik yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz

İlker bey size katılıyorum. Her şey için teşekkür ederim.

Üst Alt