Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişim, %45 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

muştak kaya

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
%45 raporum var.30.06.1999bağkur girişim var tarım ama.01.10.2013 ssk dan ödüyorum.hiç borcum yok.tşkler, şimdiden cevaplar için

Bunu cevapmak için ilk önce bağkurdaki yıl ay günleri yazmanız gerekir sonra ssk dan tarım olarakmı ödüyorsunuz primleriniz ne kadar bunları öğrenmek lazım

30.06.1999dan 01.10.2013 e kadar tarım bağkur ödedim 01.10.2013 ten bu yana da ssk lı işte çalışıyorum

muştak kaya

Kaya bey anladım da sizi e devlet şifreniz yokmu orda 4b hizmet yıl ay gün ne kadar yazıyor ben bunu soruyorum size

muştak kaya

18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün oplam primle Bağkur erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Prim gün sayınız tamam, ama süre olarak 2017'yi beklemeniz gerek. İsterseniz sigortasız şekilde o süreyi bekleyebilirsiniz (emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneden rapor almanız gerek).

Yok eğer sigortalı olarak çalışmaya devam edecekseniz, bu durumda son 2520 prim kuralı kritik. Eğer son 2520 primin fazlası (yani 1261 gün) ssk'Lı olursa, bu durumda emekliliğiniz ssk (4a) statüsünde olur. O zaman 18 yıl hizmet süresi ve 4080 gün prime tabisiniz. (emeklilik zamanı gelmeden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek gerek: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)

OturanBoğa tşkler bu bayağı aydınlatıcı oldu

sayın oturan boğa bu durumda (4a)dan emekli olmak daha avantajlı zaten çalışmayada devam ediyorum.

yani 1261 gün ssk dan yatırıp öylemi emekliliğe müracat edeyim

hilal72
hilal hanım 4b:14yıl 3ay 2gün (5132gün)
4a:838 gün

Bence evet 4A statüsünden emekli olun.
Zaten 1,5 yıl süre beklemek zorunda olduğunuzdan bağkurdan da olsa hemen emekli olamıyorsunuz, bu 1,5 yılda da 1261 i tamamlarsınız.
Vergi indirimi için bir an önce başvurmanızı öneririm.

tamam o zaman ilk işim bu olmalı defterdarlık derken maliye den alıyoruz yani başvuruyoruz.öylemi.vergi indirimi alırsam bi daha rapor isterlermi emeklilikte

tşkler ufuk bey verdiğiniz bilgiler için

Genelde vergi dairelerine başvurulur, bazı yerlerde ise defterdarlıklar.

@Ufukalp bey vergi indirimi için maliyeye gittim raporum 8sene önce almıştım sürekli rapor maliyedeki memur bana yeni rapor almamı önerdi kurul yeni rapor ister dedi sizce ne yapmalıyım

Eski özür oranı cetveline göre alınmış raporlar vergi indirimi için genelde kabul edilmiyor, yeni rapor almaktan başka şansınız yok sanırım.

Ufukalp

ufuk bey bu vergi indirimi hakkını almasak olmuyormu.çünkü bayağı bi uğraştırıyorlar.vergi dairesi numune hastanesine sevk etti.numune hastanesi de il sağlık müdürlüğüne sevk etti il sağlık müdürlüğüde başka bi hastaneye (beyhekime) sevk etti eğer ordan yani (beyhekim)den gelecek rapor eski raporumla oranı tutmassa bu sefer eğitim ve araştırma hastenesi hakem heyetine sevk edecekler sonuç olarak vergi dairesinin istediği hastane yine gönderemiyorlar çok karmaşık oldu ne yapmalıyım

muştak kaya
4A lı olarak ssk statüsünden erken emekli olabilmenizin tek yolu vergi indirimi almanızdır, başka yolu yok.
İl sağlık müdürlüğü ve başka hastaneye sevk, oran farklı olursa hakem hastaneye sevk aşamaları ilk rapora itiraz etmeniz halinde devreye girer, öyle bir durum mu oldu sizde?

Ufukalp bey vergi dairesine vergi indirimi hakkı için gittim vergi dairesi beni n hastenesine sevk etti.n hastanesi vergi dairesinin sevk dikekçesi için böyle bir sevk halinde rapor veremeyiz daha önce raporum aynı n hastanesinden almıştım.n hastanesi beni il sağlık kurumu na yönlendirdi ordan itiraz dilekçesiyle gelin dedi.il sağlık kurumuda beni yeni rapor için b hastanesine sevk etti.eğer b hastanesinden çıkacak olan rapor daha önceki raporumla oranı tutmassa(il sağlık kurumu)bu sefer hakem heyetli hastaneye sevk edecek (e hastanesine)yani vergi dairesinin n hastanesinden istediği rapor tekrar alamıyorum yani başka hastane vermiş oluyor.çok karmaşık geldi bana.şu nuda söyleyeyim il sağlık kurumu bana vrgi dairesinin bu senin eski raporunu kabul etmesi lazım dedi çünkü 2006 dan sonra alınmış dedi

Son düzenleme:
son zamanlarda emekli olan memur varmı memurların emeklilikleri hala belirsiz.

Anladım.
Vergi dairesinin sevk ettiği hastaneden zaten raporunuz vardı ve o yüzden hastane size tekrar rapor veremem git il sağlığa itiraz et sevk etsin gel dedi ve işleriniz bundan dolayı karıştı.
Rapor tarihiniz nedir?

Ufukalp bey aynen dediğiniz gibi durum böyle gelişti ama il sağlık müdürlüğü beni mevcut olan raporum un dışındaki başka bir hastaneye sevk etti
rapor tarihi:05.05.2008

2010 da yönetmelikle birlikte özür oran cetveli de değişti sanırım kabul etmeyebilirler evet.
Ama vergi dairesi o raporu kabul etmediğinde il sağlığa itiraz yerine hastaneye, rahatsızlığınızda ilerleme olduğu ve tekrar rapor almak istediğiniz talebiyle bireysel olarak başvursaydınız bu karışıklık olmayacaktı.
Yine de itiraz geri çekilip durdurulabilir mi bilmiyorum. Olursa itiraz sürecini, durdurup başka bir hastaneden bireysel başvuru ile rapor alarak vergi dairesine sunmak çözüm olabilir.

Ufukalp il sağlık müdürlüğü sevk ile tekrar kurula girdim şimdi sonucu bekliyorum.ufuk bey bu süreç için bayağı yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.umarım istediğim yönde sonuçlanır.bide acaba emekli olduğumuz zaman ne kadar maaş alabiliriz.

Emekli maaşı hesabında çok çeşitli kriterler var, bu yüzden tahmin sağlıklı olmayacaktır.
Emekli maaşo hesaplama siteleri ile hesaplatarak bir fikir edinebilirsiniz.

bülent bey burda 1261 i tamamlamakmı gerekiyor yoksa 2520 gün mü orasını net anlamadım

muştak kaya
01.10.2013 den beri ssk lı olduğunuzu, öncesinde bağkurlu olduğunuzu belirtmişsiniz.
SSK statüsünden emekli olabilmek için son 2520 günün fazlası olan 1261 günün 4A olarak ssk ya ödenmesi gerekmektedir.
Yani 01.10.2013 tarihinden sonra artık bağkura dönüş yapmadan 1261 gün ssk ya prim ödemeniz yeterlidir.

Ufukalp vergi indirim hakkım onaylandı.raporumda %49 bundan sonra bekleyeyimmi yahut farklı bir süreçmi izlemelimiyim

muştak kaya

Gözün aydın raporunuz onaylandı. Artık engelli statüsünde emekli olacaksınız. 1261 gün 4a primleri doldurmaya çalışın derim...
Emekliliğiniz geldiğinde dilekçe ile işlem yapıyorsunuz; gerisi SGK hallediyor. ve tekrar Rapor isteyeceği sanmam...

muştak kaya
Farklı bir süreç yok, 4A lı olarak çalışmaya devam, son 7 yıl içindeki 4A statüsündeki primleriniz 4B yi geçtiğinde 4A statüsünden emekli olacaksınız. Yapacağınız tek şey vergi indirimi ile birlikte tahsis talebinde bulunmak.

Üst Alt