Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
99 sigorta girişim var. Askerlik borçlanması da yaparsam ne zaman emekli olurum?
kendim %40 Epilepsi hastasıyım bugün itibarıyla 3742 sigorta pirimim var askerliğimi 18 ay 550 gün olarak tamamladım işe ilk giriş tarihim 26.05.1999
vergi indiriminden yararlanıyorum emekli olmam için 4080 gün dediler askerlik günümü yatırsam 550 gün olarak emekli olabiliriyim? birde emekli olmak için ne tür evraklar hazırlamam gerek ? Epilepsi raporum süreklidir tekrar muayene olacak mıyım? direk SSK verdiğim evraklarla beni direk emekli edecekler mi? işleyiş nasıl oluyor uzun mudur?
bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum iyi çalışmalar. saygılarımla.
2017 yıla 4080 güne tabisiniz askerliğinizi 4080 güne tamamlarsanız veya çalışarak prim günü elde ederseniz 2017 yılının temmuzunda emekli olabilirsiniz vergi indirim belgenizde süre kısıtlaması yoksa yani sürekli ise sürekli olarak emekli olursunuz emeklilik günü geldiğinde sgk'kurumuna basvuracaksınız yanınızda vergi indirim belgenizin fotokopisi yada aslıda olabilir yanınıza alın emeklilik tahsis formu dolduracaksınız ama önceden vergi indirim belgenizin olduğunu belirtin kurum emekli işlemlerini başlatır vergi indiriminizin onayı alır vergi dairesinden sonra emeklilik işlemleri biter emeklilik işlemleri illere göre değişiyor 3 ay'da emekli olan'da var 1 ay'da olan 'da siz emekli olunda varsın uzun sürsün
Elbette askerliği borçlanarak prim gün sayısı kazanabilirsiniz, ancak sigorta süreniz de yeterli olmadığından askerlik yaptığınız tarihe göre borçlanmanın sigorta başlangıcınızı geri çekip çekmeyeceğine bakmak gerekiyor. Çekmiyorsa tamamen gereksiz olarak borçlanıp cebinizdeki paradan olabilirsiniz.
Doğum tarihi ve askerlik yaptığınız tarihi yazarsanız daha net cevaba ulaşabilirsiniz.
29.04.1979 tarhinde dogdum ilk SSK işe giriş tarihim 26.05.1999
merhaba ufuk bey büyük mükellefler vergi dairesine kayıtlıyım kendim %40 engelliyim vergi indiriminden sürekli, olarak yararlanıyorum ve ayrıca toplam sigortalı 3742 gün olmuş askerliğimi yatırsam 4080 emekli olacağımı söylediler SSK ben direk emekli olabiliriyim süreç nasıl ilerliyor
ayrıca arkadaşımın vergi indiriminde sürekli ibaresi bulunmaktadır bu bizim yada başkalarında nedir. ne anlama gelmektedir. iyi çalışmalar....
LorDReaL
Askerliğinizi sigorta girişinden sonra yaptığınız için askerlik borçlanması sigorta girişinizi geriye çekmez sadece prim gün sayısı kazandırır.
Çalışıyorsanız emekliliğinize kalan 1,5 yılda zaten prim gününüz de tamamlanacağı için boş yere cebinizden paravcererek borçlanmanızı önermiyorum.
Tabi çalışmıyorsanız ve çalışma imkanınız da yoksa o ayrı.
ufuk bey bir sorum olacak ben epilepsi rahatsızlığımdan dolayı h sınıfı ehliyet alabilir miyim çok kişiye sordum ne bişey öğrenemedim
kimi diyor alırsın kimi diyor alamazsın anlamadım bu işi doktor gerek görürse alabilirsin diyorlar.
Epilepsi tesbit edildiğinde malesef ehliyet verilmez.
Çok eskiden geçirip de artık uzun süredir nöbet geçirmeme durumu varsa başvurursunuz eeg sonuçlarına bakılır ona göre karar verilir diye düşünüyorum.
Merhaba Ufuk bey SSK GİTTİM emekliliğimi sordum 2017 mayıs ayı emekli olabilirsiniz dedi bu dorumudur ben SSK İŞE 26.05.1999
Girişliyim. %40 engelliyim ayrıca askerlik başlangıç 05/07/2001 bitiş 05/01/2003 bu tarihler arasıdır sordum askerlik borçlanması ödeme dediler bu hesaplama dorumudur. benim hesabıma göre 2016 yılbaşı emekliğimi hak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.
pirim günüm 3742 gündür.
bu hesaplama nasıl yapılıyor ?
sevdiyar,
Askerlik ssk başlangıcından önce ise ve askerlik borçlanması yaparsanız 18 ay geri çeker işe girişi. Ama ilk önce ssk girişi sonrada askerlik yapmış iseniz o zaman sadece prim gün sayısı kazanırsınız. LorDReaL
Direk emekli olacaksınız hastaneye sevk edilmeyeceksiniz.
3.derece vergi indirim hakkın olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz.
22.06.1999+18: 23.06.2017 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. 3742 gününüz zaten var emekli olacağınız tarihe kadar da zaten çalışacaksınız 338 gün prim zaten ödenir ve prim şartını tamamlarsınız.
Merakımdan soruyorum 2016 yılbaşında nasıl emekliliğinizi kazanıyorsunuz?
3742 gün tamamladım ben söyle hesapladım her sene 360 gün prim süresi oluyor 3742+360 desek toplasam 4102 yapıyor özür dilerim
doğrumu hesapladım pek fazla bilmediğimden dolayı böyle hesapladım yanlış mıdır ? İlker bey bu arada mersin Mezitli'de oturdum 4 sene
LorDReaL,
Prim şartını yerine getirseniz de 23.06.2017 tarihinde emekli olmayı hak edersin. İstersen şuan bile askerlik borçlanması yapıp 550 gün kazanırsın.
3742+550: 4292 gün prim şartını tamamlarsın ama 18 yılı tamamlamak için 23.06.2017 tarihine kadar çalışmadan beklersin günün doldumu ssk ya müracaat edersin emekli olursun.
Bu arada 14 gün sonra yıl başı
Mersin Mezitli de neden bulundunuz?
eşim mersinli Mezitli orda evlendik 3 4 sene durduk sonra İstanbul'a taşındım ama kalbim mersin istiyor ben çok beğendim güzel şehir
ayrıca emekli şehri ucuz mersin
bişey sor cam eşim daha önce vergi indirimine başvuru yaptı ama işten o esnada çıktı için vergi dairesi evrak eksik deyip hastaneye sevk etmiş fakat eşim o işyerinden ayrıldı bu sefer yeni bir kuruma geçti ne yapmamız gerek vergi daireleri değişti
İlker bey eski kaydımız ne olur peki? şimdi başka bir işyerinde çalışıyor ayrıca vergi daireleri farklı oldu eski müracaatımız almamız mı gerek daha önceki vergi dairesi eksik evrak yüzünden sevk etmişti?yoksa yeni bağlı bulunduğumuz vergi dairesine direk müracaat ederek hak kazanımıyız? bu konu hakkında detaylı bilgi alabiliriyim.
bu arada siz mersinin neresinde oturuyorsunuz meslek nedir? mersinde Gündoğdu'da İskender çok güzel İlker bey
Eski kaydınız mersinde öylece durur eşinizin mersine gelmesi gerekli işlemlerin devamı için oradan yeniden vergi indirimine baş vurmak daha akıl karı
Eşiniz çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair yazı alsın vergi dairesine vergi indirimi için müracaat etsin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilsin hastane tüm belgeleri hazırlar ve gönderir. Eşiiniz de iş yerinden takip eder.