Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişim var. Emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum?

Gazii_42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,
benim sigorta başlangıç tarihim 01/02/1999. staj değil
116 gün primim var.
doğum tarihim 1985
iş göremezlikten emekliyim

şu anda,3 hafta önce sigortalı bi işe girdim orada çalışıyorum ben normal emekli olmak için veya malunen emekli olmam için gerekli olan şartlar neler_?

Sakatlık oranınız kaç? Kurumdan aldığınız sürekli iş göremezlik gelirini sağlayan sgk kayıtlarındaki işgücü kaybı oranı kaç?

özürlülük oranı %50 raporum var.işgücü kaybı oranı %76

İki oran çok farklı. Şu anda sgk'dan iş kazası sonucu oluşan %76 oranındaki rapora istinaden sürekli iş göremezlik geliri alıyorsun değil mi? Yani sgk kayıtlarında %76 oran tescilli?
Bundan emin ol lütfen. Zira eğer kurum kayıtlarında bu oran tescilli ise, malulen emeklilik talebinde bulunduğunda senden yeniden rapor talep edilmez. Yani 1800 gün primi tamamladığında malulen emekli olabilirsin.
Ama dediğim gibi, üstteki şart varsa...

Evet, Bülent bey ssk emeklilik kağıdında sürekli iş göremezlik derecesi %76 Yazıyor ,ben devlet hastanesinden aldığım rapor %50(özürlülük tespiti için aldım %50 raporu emeklilik için değil bülent bey.

Üst Alt