Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişim ve 4000 gün primim var. Nasıl emekli olabilirim?

Rüzgar Görkem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15.02.1999 ilk sıgortalı oldugum tarıhtır.
2008 e jadear calıstım sonra saglık sorunu sebebıyle cıftcılıge baslayarak bagkurlu oldum .
41 yasındayım alerjık astım bel fıtıgı seker anjıyo oldum mıde rahatsızlıkları bu sebeblerle artık calısamamakta ve bagkur prımlerımıde zor odemekteyım
malulen emeklı olabılırmıyım
toplam 4000 geckın gunum var ne yapmamı onerırsınız

Rüzgar Görkem Askerliğinizi yaptıysanız bunu borçlanabilirsiniz. Son 3,5 yıl Bağkur'dan ise şu tabloya göre erken emekli olmanız daha avantajlı aslında;
bagkur.PNG

ama bunun için kuruma başvuru yaptıktan sonra, kurum sevkiyle rapor almanız gerekiyor. Elden alacağınız raporlar geçerli olmaz. Bu raporun oranı % kaç olursa o gün ve yılla emekli olabilirsiniz yalnızca.
Bu şartlar sizi yıl ve prim günü olarak zorlayacaksa o zaman maluliyet tespiti yaptırmayı düşünebilirsiniz. Malulen emekli olma ihtimaliniz daha düşük olur ama.

Ayrıca malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre tek bir rahatsızlıktan en az %60 oranında rapor almak gerekiyor ki o da sizin için pek mümkün görünmüyor gibi.

Üst Alt