Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 SSK giriş ve %40 rapor ile emeklilik şartlarım nelerdir?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
sonuç % 40 gelirse erken emeklilik için hangi yolları izmem gerekiyor teşekkür ederim

04.04.1979 doğumluyum
sigorta başlangıç tarihi : 01.03.1999
türkiye sigorta günüm : 2044
kıbrıs sigorta günüm : 1825

forum sayfalarını okudum ama tatmin olmadım kusura bakmayın . onun için yazdım sorumu

3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz.
01.03.1999 +18 : 02.03.2017 yılında emekli olabilirsiniz.
Yurt dışı sürelerinizi sgk ya müracaat ederek birleştirebilirsiniz bu birleştirmeden yaklaşık olarak sgk 10000 civarı ödeme yapmanız gerekli...
22.5.1985 tarihinde yürürlüğe giren 3201 sayılı Kanun ile; vatandaşlarımızın yurtdışında geçen çalışma sürelerinin sosyal güvenlikleri bakımından değerlendirilmesi aşağıdaki linkte gerekli bilgiler mevcut..
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

merhaba benim 2003 den önce işkur'un aracılığı ile almış olduğum rapor , 2006 dan önce alındığı için iptal mi oldu . raporu yenilemek için işkura müracaat etmem yeterli mi ?

işkur aracılığı ile alınan rapor ile deftardarlığın(vergi indirimi,erken emeklilik ) rapor ları birbirinden farklımı ?

işkur aracılığı ile alınan rapor ile devletin düzenlediği "özürlü personel alımı" sınavlarına girebilir miyim ?

şuan ki mevzuatta poli sekeli bir özürlünün heyette % 40 ve üzeri alma şansı arttımı , azaldımı ?

yukarıda bu konuyla alakalı eksik sorduğum varsa , sorduklarımla beraber cevaplarsanız. sevinirim.

çünkü 3 gün sonra mersine gidecem uzun zamandır kıbrsta olduğum için bu işlerle uğraşamadım. sizden öğrendiğim bu konuları , devletin yetkili kurumlarına e-mail ile sorduğum sorulara aydınlatıcı cevap alamadım .emeklerinize sağlık. "damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış" teşekkürler...

2003 yılında alınan raporla sakatlık indirimi başvurusu yapamazsınız. O rapor işlevsiz hale geldi maalesef. Keşke o raporu aldığınızda sakatlık indirimi için defterdarlığa başvuru yapmış ve o hakkı o zaman elde etmiş olsaydınız...

Şimdi sakatlık indirimi için defterdarlıa başvuracaksınız ve onlar sizi hastaneye sevk edecek (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)

2003 tarihli raporla kamu sınavlarına girebilir misiniz, bilemiyorum. Bu, sınav zamanı açıklanacak şartlara bağlı.

Polio Sekeli için hangi oranda rapor verileceği sakatlık oranı cetveli'nde yer alan tablo 3.4'e göre belirlenmektedir:

Tablo_3.4.png

Üst Alt