Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 SSK girişim var. Eylül 2010'dan bu yana bağkurluyum. %40 raporla emeklilik?

serdar_altan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

son zamanlarda pek çok yazı okudum ve kafam allak bullak oldu.. bana yardımcı olursanız sevinirim.

1978 doğumluyum, ilk SSK başlangıç tarihim 07/1999, burda yatmış 3208 günüm var.
09/2010 tarihinde beri de bağkurluyum. Bipolar Affektif bozukluk rahatsızlığım var ve dönem dönem hastaneye yatışlarımla birlikte 12 yıldır tedavi görüyorum, ilk defa geçen gün devlet hastanesine başvurdum ve %40 rapor verdiler. rahatsızlığım nedeniyle artık stres yaşamayamıyorum ve aileme çok zarar veriyorum. bir an önce
emekli olup sakin bir hayat sürmek istiyorum. kimi forumlarda 18 yıl ve 4080 gün emeklilik için uygundur derken bazı yerlerde 09/1999'dan önce ssk'lı girişlerde yaşa
bakılmaz 15 yıl/4680 gün yeterlidir diyor, bazıları da yeni çıkacak torba yasada durum çok daha farklılaşacak diyor.. bana net bir bilgi verebilirmisiniz.

son 1261 gün bağkur'dan olduğu için tablo şu:
bagkur.PNG

Buna göre, 18 yıl 4 680 gün ile olunur.
Ancak bağkur'dan emeklilik söz konusu olduğunda, emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum sevki ile yeniden rapor isterler. Elden raporları kabul etmezler.

cevabınız için teşekkürler..
şu anda bağkurluyum ama sürem SSK'da daha uzun, ayrıca emeklilik zamanı yaklaşıtğında tekrar SSK'lı olmayı düşünüyorum. 3 yıl var daha. yine de rapor istenirmi? süre aynı mı olur?

18 yıl 4080 gün olur o zaman da,
ama 3,5 yıl yani en az 1262 gün ssk ödemeniz gerekiyor, ayrıca vergi indirimi almanız gerekiyor. Vergi indirimi almanız şart olduğu için yeniden rapor istenmez.

SSK'da 3208 günüm var bağkurda ise yaklaşık 1300 gün.
ben her ikisi toplanır diye düşünmüştüm. bu şekilde 4080 günümü çoktan doldurmuş oluyordum. en sonda ssk'lı olduğumdan emeklilik için oraya başvururum demiştim.
bu durumda bağkur primlerim hiç hesaba katılmıyor gibi.

Ssk dan emekli olmak istiyor iseniz ssk primi ödemelisiniz ve en az 3,5 yıl ssk lı olmanız gerekli siz son 7 yıl bazında şu aşamada bağ-kur dan emekli olabilirsiniz.

Bağkur primleri hesaba katılıyor tabii ki emeklilikte.

Sadece, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri de o statüde gerçekleştiriliyor.

Sürekli Rapor - Süreli Vergi indirimi

Arkadaşlar merhaba,

07.2014 tarihinde bipolar bozukluktan sürekli %40 rapor aldım heyetten,
09.2014 tarihinde ise vergi indirimi başvurusunda bulundum. fakat nedendir bilinmez gelen vergi indirimi süreli 1 yıllık olarak geldi.
07.2016 tarihinde ise emeklilik şartlarım yerine geliyor ve emekli olabiliyorum. fakat bu dönemde vergi indirimim biteli aylar olmuş oluyor.
vergi indirimini hemen tekrarlamasam da olur, fakat emeklilik yaklaştığında elimdeki sürekli rapor ile tekrar vergi indirimine başvursam benden yeni rapor isterler mi?

bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Serdar bey, son 2520 primin fazlası bağkur'dan ve siz de Bağkur statüsünde emeklili olacaksını doğru mu?

Eğer böyle ise, zaten vergi indirimi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi yok. Emeklilk şartları oluştuğunda sigorta müdürlüğüne başvuracaksıznı ve sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan alacağınız rapora göre emeklilik işlemleriniz gerçekleştirilecek.

Vergi İndirimi Karmaşası!!

Arkadaşlar merhaba,

07.2014 tarihinde bipolar bozukluktan sürekli %40 rapor aldım heyetten,

09.2014 tarihinde ise ssk'dan vergi indirimi başvurusunda bulundum. fakat nedendir bilinmez gelen vergi indirimi süreli 1 yıllık olarak geldi.

07.2016 tarihinde ise emeklilik şartlarım yerine geliyor ve emekli olabiliyorum. fakat bu dönemde vergi indirimim biteli aylar olmuş oluyor.

vergi indirimini hemen tekrarlamasam da olur, fakat SSK emekliliğim yaklaştığında elimdeki sürekli rapor ile tekrar vergi indirimine başvursam benden yeni rapor isterler mi?

bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ssk ya geçiş yaptınız mı yoksa hala bağ-kur lu olarak mı devam ediyorsunuz

Son 2520 primin fazlası ssk (4a) mı, yoksa bağkur (4b) mi?

Bu durumda ssk statüsünde emeklilik başvurusu yapabilmek için o tarih itibarı ile geçerli olan bir vergi indirim hakkınızın bulunması şarttır. Aksi halde sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliği başvurusu yapamazsınız.
Yani, varolan vergi indirim hakkı süresi dolduğunda yeniden rapor alıp o hakkın uzatılmasını sağlamalısınız...

Vergi indirimim 1 yıllık olmasına rağmen raporum sürekli, aynı rapor ile vergi indirimine başvurabilirmiyim?

Yasal olarak evet! Buna mani hiç bir düzenleme yok. Birileri size "bu olmaz" derse, dayanağını söylesin... Ben olsam aynen de dediğiniz gibi yapar, o gün geldiğinde aynı raporla yine başvururum.

Üst Alt