Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 staj, 2004 sigorta başlangıcı ve % 44 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

esprii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 80 doğumluyum 99 yılında staj yaptım başlangıç olarak kabul edilmiyor mu? Birde %44 oranında engelliyim. 1.06.2004 yılında ilk çalışma hayatım başladı sgklı olarak vergi indirimimde var 3600 günüm dolduktan sonra emekli olmaya hak kazanmıyor muyuz?

Staj olarak yatırılan tarih başlangıç olarak kabul edilmez,
Vergi indirimim var demişsiniz, bunu şahsen işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yaparak kazanmış olmanız gerekiyor,
bunu şunun için söylüyorum, muhasebeciler kafalarına göre raporunuz olduğu için indirim uygulayabiliyorlar, ama bunun emeklilikte etkisi yoktur.
2004 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimiyle,
20 yıl 4400 günle emekliliği hak edersiniz,
buda, 2024 yılında 4400 prim günle demektir.

KKELEBEKK;
teşekkür ederim :) 3600 gün dolunca tazminat alarak işten ayrılma hakkına sahip miyiz?

afedersiniz atlamışım özel bir bankada çalışıyorum kendileri göndermişti vergi indirimi ile ilgili evraklarımı başvuruda bulunmam için yinede dediğiniz şekilde gitmem gerekiyor mu?

15 yıl 3600 günü tamamladığınızda sigorta müdürlüğünden alacağınız yazıyı işverene vermeniz halinde kıdem tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz işten...

Üst Alt