Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da kaza yaptım, %60 raporum var. 2002'de sigortalı oldum. Malulen emeklilik..?

kuzuali86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşla engelim %60 ve1999 da kaza yaptım 2002 de sigortam var 2 aylık ama bu iki aylık çalışmam da işe girişim engelli olarak değil normaldi ve 10 yıl doldu ve 1800 gün pirim de doldu şimdi malulen emekli olabilirmiyim bilen anlayan birisi cevaplasın lütfen.

kuzuali86

İlk sigortalı olduğunuz tarihten önce maluliyet derecesinde işgücü kaybı olduğu için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olamazsınız. İlk raporunuzun sigortalı olduğunuz tarihten sonra olması bunu değiştirmez.

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim hakkına göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

İlk sigortalı olduğunuz tarihten önce maluliyet derecesinde işgücü kaybı olduğu için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olamazsınız. İlk raporunuzun sigortalı olduğunuz tarihten sonra olması bunu değiştirmez.

Bu yasayi cikaranin ben varya

Üst Alt