Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da memur olarak kamuda çalışmaya başladım. Emeklilikte rapor sorunu olur mu?

Ptt memuru

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 1999 yılında engelli memur olarak göreve başladım.
Daha sonra 2001 yılında askere gittim. Askerlik görevi devam ederken çürük raporu aldım.
Daha sonra memuriyet görevine devam ettim.
Önümüzdeki sene 2018 yılında emekli olacağım.

Emekli sandığına emekli olup olamayacağım hakkında görüş sordum. İşe girerken almış olduğum raporunu ve Devlet Memurları Kanununun 53. Maddesine göre sakat kadrosunda atandığım atama onayımı gönderdim. Emekli Sandığı emekli olmamda herhangi bir sorun olmadığı hakkında görüş bildirdi.

Benim kafamda soru işareti bırakan konu işe girerken aldığım rapor vergi indirim için başvurduğumda Maliye Bakanlığınca %32'ye düşürüldü. Daha sonra vergi indirim için 2001 yılında vergi indirimi için yeni bir rapor aldım. Bu raporun derecesi ise %55 olarak Maliye Bakanlığınca onaylandı. Göreve ilk girerken aldığım Raporu Emekli Sandığına emekli olup olmayacağım hakkında görüş istediğinde olabilirsiniz diye bana görüş bildirildi. Göreve ilk girerken aldığım %50 raporun vergi indirim için Maliye Bakanlığınca %32''ye düşürülmesi gibi Emekli Sandığıda böyle bir karar verebilir mi? Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü emekli olup olamayacağım hakkında göndermiş olduğum evrakları ciddi bir şekilde incelemiş midir? Emekli olacağım konusunda olumlu görüş bildiren Emekli Sandığı bana önümüzdeki sene bir problem çıkarma olasılığı var mıdır?

Ptt memuru

Göreve engelli statüsünde başladığınız için raporla vs. hiç işiniz olmayacak. Doğrudan emekli edileceksiniz...

Teşekkür ederim Bülent Bey. Emekli Sandığı dilekçeme olumlu cevap verdi. Ama yinede tereddüt ettim. Ben Emekli Sandığına noter tasdikli raporumu kurumum aracılığıyla emeklilik dilekçe ekinde göndersem yeterli olur mu? Sağlık Kurulu Raporunun aslını mı göndermem gerekiyor?

Üst Alt