Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da memur oldum. Şimdi %40 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Yasemin1975

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

1999 yılında memuriyete başladım. 19 yıl 2 ay hizmetim var. 1. derece 4. kademedeyim. Ek göstergem de 3600. İşe girerken herhangi bir sağlık sorunum yoktu. Son beş yılda geçirdiğim damar ameliyatları mide ameliyatı gibi sebeplerden %40 ın üzerinde bir rapor alabilecek gibiyim.

Bugün sağlık kuruluna gireceğim. %40 ve üzeri bir rapor alabilmem durumunda emekli olabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Kurumun emeklilik servisi engelli erken emeklilik hakkında hiç bir şey bilmiyor ve bana emeklilik hakkım olmayacağı söylendi. Dilekçemi verirken hangi kanunun hangi maddesini referans göstermeliyim ki reddedilmesin?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Yasemin1975

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre %40 ve üzeri raporunuza istinaden erken Yaşlılık emekliliği talebinde bulunacaksınız

Teşekkür ederim.

Tekrar merhaba Bülent bey. Sağlık kurulu raporuma bu gün ulaşabildim % 60 ve sürekli ibareli çıktı. Bu durumda birşey değişiyor mu. Daha önceki kanun maddesi % 59 a kadar engel oranını kapsıyordu. İzleyeceğim yol değişti mi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yasemin1975

Sonuç değişmeyecek. Sadece, belki, önce maluliyet sayılmadığınıza dair karar verecekler, bunun üzerine siz "allah belanızı versin, ben de biliyorum, o zaman geçici 4'e göre emekli edin" diyeceksiniz...

Bence çalıştığınız kurum aracılığı ile SGK Emeklilik İşleri Daire başkanlığından görüş isteyin. Raporunuzu gönderin 5510 sayılı yasanın geçici 4 md. 6. fıkrası gereğince.

Teşekkür ederim. Kurumumdan bilgi talep yazısını alıp sgk ya götürdüm. Gelişmeleri paylaşırım.

Yasemin1975

Normalde bu işler şöyle olur.

1-dilekçe yazarsınız
2-çalıştığınız kurum üst yazı yazarak SGK ya gönderir.
3-SGK da tanıdık yoksa 1-2 ay kadar oyalanır.
4-Sonra olumlu veya olumsuz bir cevapla yazı kurumunuza geri döner
5-Size tebliğ edilir.
6-Bu işlerin tamamlanması bir kaç ayı bulur.

Tabii siz Ankara da olduğunuzdan ve/veya tanıdıklar olduğundan işler kısa yoldan da halledilebilir.

Merhaba arkadaşlar,

4C kamu görevlileri için engelli erken emeklilik sürecini kısaca anlatayım ki daha sonra emekli olacak arkadaşlara yol gösterici olsun.

1- Hepimizin bildiği sağlık kurulu raporu alma aşaması: Hastaneye sevk edilmiyorsunuz. Sağlık kurulu bulunan bir hastaneye kendiniz başvurup engel oranınızın tespit edilmesini istiyorsunuz. ( işe başlarken sağlıklı memur olarak başladım, benim raporum %60 ve sürekli çıkmıştı ancak sgk 42 ye düşürdü)

2- Raporunuzla kurumunuza başvurup SGK dan emekli olup olamayacağınıza dair görüş istenmesini talep ediyorsunuz.

3- Bu aşamada SGK sağlık kurulu raporun aslını istiyor haberiniz oldun. Ben aslını vermeden önce elimde bulunsun diye noterden aslı gibidir çıkarttım. Bir buçuk ay gibi bir sürede SGK nın emekli olabilir yazısı çıktı. Ben elden takip edebildiğim için posta da vakit kaybetmedim.

4- SGK nın görüş yazısını kurumunuza emeklilik dilekçenizle beraber verip beklemeye başlıyorsunuz. Bu aşamada yaklaşık iki ay kadar sürüyor. Rapor tekrar istenmiyor. Sürenin sonunda emeklisiniz.

Bu süreçte bana yol gösteren ve yardımcı olan forumdaki arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.

Yasemin1975

1-Emekli sandığı 4-c de pek düşürmüyor diyorlardı rapor oranını ama düşürdüklerini de görüyoruz. Ben şahsen 5-6 kişi de gördüm bu sitede rapor oranını düşürdüklerini.

2-Görüş yazısının fotoğrafını kişisel bilgileri saklayarak gönderir misiniz örnek olması açısından?

3-Görüş yazısı verdikten sonra emeklilik işlemlerinin 2 ay daha sürmesi bana çok geldi. Normalde 2-3 haftada falan sonuçlanması lazımdı.

4-Emekliliğiniz hayırlı olsun.

Üst Alt