Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da sigortalı oldum. %71 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

leventcatal

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 1999 işe başladım % 40 rapor aldım ve 2013 de tekrar rapor aldım %71 oldu 15 yılımı doldurdum pirim açığım var emekli olmak için ne yapmam gerekiyor. cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.emeklilik

ssk ya malulen emekli olma talebinde bulunabilirsiniz. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve %60 üzeri rapor alır iseniz ssk incelemesi sonucunda malulen emekli olabilirsiniz.
Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Kendi başınıza rapor almayın..

Engeli olarak baş aldı iseniz helede askerlikte yapmadı iseniz kurum malulen emekliliği kabul etmez vergi indirimi alarak engellilere taninan erken emekli olmaya çalışın primleri tamamlayarak

@allakasi,
Engelli olarak işe başlamış ve rapor oranı %40 malul derecede olmadığı için ve ilerleyen yıllarda rahatsızlık artmış ve malulluk kriterlerini yerine getirmiş.

@leventcatal,
Arkadaşım sen sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsin. Ama kurum sen ilk işe başladığında engelliydin der ise o zaman o elindeki %40 rapor ile itiraz edersin ve dersin ki ilk iş başladığımda rapor oranım %40 tı maluliyet yoktu ama şimdi ise %71 maluliyet var

teşekkürler ancak benim raporum vergi indirimi için aynı rapor geçerlimi değişmesimi gerekiyor ve son 2 yıllık pirimim 1700 tl den ödeniyor ne kadar maaş bağlanır ve birde malülen emeklilikmi yok sa normal günümü doldurupmu emekli olmalıyım hangisi doğru olur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

calışmaya devam edeceksen vergi indirimi ile olmanız gerek malülen emekli maası kesilmeden calışa mazsınız

Malulen emeklilik için zaten kurum sevk edecek,elinizdeki raporun bir fonksiyonu olmaz.Ancak ilk aldığınız % 40 lık raporu iyi saklayın sizi o rapor kurtaracak. Yukarıda officer yazmış onu dinle sen.

malülen emeklilik

malulen emekli maaşı ne kadardır yada nasıl hesaplanır bilgi verebilir misiniz.

Üst Alt