Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da SSK, 2002'de memur girişim var. %67 raporla ne zaman emekli olurum?

Tunçbey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhabalar.
% 67 oranında ortopedik engelliyim 38 yaşındayım.
21.10.1999 tarihinde sigortalı olarak işe girdim ve boşluk vermeden 29.07.2002 memuriyete geçiş yaptım.
sigortada 766 gün emekli sandığında ise 6570 gün hizmetim var yani toplamda 7.336 gün sigortalılık durumum var.
şu anki memuriyetteki derece durumum 5/1 dir.
aöf önlisans öğrenciliğim devam ediyor mezuniyet için 3 dersim var.
sonradan esansiyel hipertansiyon hastası oldum ancak bu rahatsızlığımı engelli raporuma eklettirmedim.

hal böyleyken emeklilik kararı aldım.

mezuniyet için bekleyemeyecek durumda olduğum için bulunduğum derece ve kademeden;

-emeklilik başvurumu yılbaşından öncemi sonramı yapmalıyım.
-emeklilik maaşım ortalama ne kadar olur.
-alacağım ikramiye miktarı ne kadar olur.
-ortopedik engelli raporuma esansiyel hipertansiyon rahatsızlığımı da eklettirebilir miyim ve izlemem gereken yol nedir. bu ekletme işlemini yaptırırsam maaşıma ne gibi artısı olur emeklilikte etkili olur mu

-emeklilik öncesinde ve sonrasında dikkat etmem gereken konularla ilgili yol haritası oluşturacağım. bu nedenle bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşların vereceği cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Tunçbey

maaş-ikramiye konusunu bilemiyorum.

Rapora oran ekletmenin bir anlamı yok

memuriyete engelli olarak mı atandın yoksa engelsizmi önemli olan bu...?
şayet engelsiz sonradan engelli memur olduysan 5510 sayılı kanuna göre emekli olma müracatında bulunacan
bana sorarsan 2 yıllık okulu bitir maaş ve ikramiyede fark eder.. okul bitirmeden emekli olursan maaş yaklaşık 2800 en düşük memur emekli maaşı ikramiyede 70 bin civarı olur aşağı yukarı tam hesap yapmadım.. yok okul bitirirsen 90 bin ikramiye 3100 civarıda maaş olur aşağı yukarı..
5510 sayılı sonradan engelli memur olarak emekli olursan emekli olduğunda malul sayılacağından çalışamassın...
aşağıdaki tablo sonradan engelli memurlar için geçerli zaten rapor ve sene tamam ama sgk ya başvur git gel eğer red edilmesse 5-6 ay sürüyor bu işlemler birde engelin doğuştanmı sonradanmı onuda yazmamıssın oda önemli doğuştansa işlem kısa sürer yok sonradansa tekrar rapor isterler falan filan ...

[FONT=sans-serif]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,[/FONT]
[FONT=sans-serif]malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.[/FONT]

pehlivan üstadım öncelikle sorularıma cevap yazdığın için teşekkür ederim.
memuriyete engelli olarak atandım ve mevcut engelim doğuştan

Üst Alt