Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A 101'de engelli statüsünde çalışma koşulları hakkında bilgisi olan var mı?

Superparka

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar A101 marketlerinden görüşmek için çağrıldım ama buraya bir danışayım dedim.Açıkçası işittiklerimdem dolayı hiç gönlüm yok orada çalışmaya yine de buradaki arkadaşlardan bir fikir almak istiyorum. Nasıl bir şeydir A-101 marketlerinde çalışmak.

sipariş geçmeyi unuttuğu için bir arkadaşı direkt işten çıkaran, sattığı bozuk ürünleri siz bunu dışarda bırakmışsınız deyip kabul etmeyen öylece dandirik bir yerdir ... #a101

Malesef ülkemiz şartlarında iş seçmek gibi bir beğenmemek gbi bir şey söz konusu değil. En azından işe ihtiyacı olanlar için. Ben sürekli A101 e gidiyorum alışveriş açısından gayet yeterli geliyor ve bizim burdaki personellerde çok güler yüzlü insanlar. Çok ağır bir iş olduğunu sanmıyorum ancak her iş dikkat gerektirir. İşe ihtiyacınız varsa bence fazla düşünmeye gerek yok derin.

Superparka o market bu market ismi bence çok önemli değil bence hepsi aynı başka bir yerde çalışma şansın yoksa yola devam

Sürekli alışveriş yaptığım bir yer ama çalışanlar amatör eğitim verilmiyor . Çalışanlar iletişim kuramıyor konuşmasını bilmiyor .

Sağolun arkadaşlar engelim asperger sendromu yani bir tür yüksek işlevli otizm gibi birşey.Birde zaten işin niteliğini duyunca soğudum ilk başta.m Mağaza temizliği, reyon düzenlemesi, kasada müşterilere bakma vs vs. Bunlar herhalde kendilerine engelli değil bildiğin süpermen arıyorlar. Bir düşüneyim en güzeli

Saol fringe arıyoruz bakalım ama bu ülkede engelliysen herşeyde ikinci plana atılıyorsun gibi birşey.

6 ay işsiz kaldım.
alt üst oldum.
iş bulamıyordum.
üniv mezunuyum ve yabancı dil var,ama iş yok.
yok hükümet kurulmadı,istikrarsızlık var..herkesde bir bahane.

bi kariyer sitesinden iş başvurusu yaptım.
engelli iş başvurusu.
görüşmeye çağırdılar..
görüşmeye gittim.Herşey çok iyi..tecrubelerimi v.s çok beğendiler.
ve sonra en kritik soru geldi.

engeliniz nedir? fiziksel olarak çok iyisiniz dedi.
bende engelim ruhsal dedim.Ben okb yim dedim.Okb nedir dediler.takıntılıyım ben,paranoyalarım var falan dedim.nasıl yani dediler.bende sayılara,rakamlara,plakalara ve matematiğe takıntım var dedim.birazda titizim dedim..aa bunda sorun yok.raporunu hemen getir başla dediler..peki dedim.

ertesi gün gittim.
yanımda iki tane rapor var.
biri askerlik sağlık kurulu raporu gata nın verdiği.Onda tanı olarak OKB yazıyor.askerliğe elverişli değildir.
diğer rapor ise devlet hastanesinin verdiği rapor..onda paronoid şizofreni yazıyor.
okb yazan raporun fotokopisini,şizofreni yazan raporun fotokopisinin üstüne koydum ve zımbaladım.
şirkete verdim.
rapora göz attılar.Okb yazısını gördüler ama alttaki şizofreni yazan rapora bakmadılar.
ertesi gün gel başla dediler.
çalışıyorum şuan.

yalan söyledim.
ama başka türlü iş bulamıyordum :(

Haklısın birader hele hele psikolojik engelin varsa ya daha zor iş buluyorsun ya da dışardan sağlam göründüğümüz için adamların eline resmen koz veriyoruz beden işçiliği için bir gidip görüşeceğim ama o kadar yorum okudum kimse memnun değilmiş çalışma şartlarından A-101in. Hadi hayırlısı

Evet yalan söylemek bazen gerçekten işe yarıyor.

ben İşkurda görüşmeye gittim ilanda kasiyer yazıyordu ve 11 tane eleman alınacaktı neyse gittik salonda toplantıya almışlardı 11 kişi alınacak 20 kişi falan başvurmuştu zaten 5-6 kişinin engeli fiziksel tekerlekli sandalye ve ya ağır iş yapamayacak şekildeydi onları kafadan elediler toplantıda dediler sadece kasiyer aramıyoruz bizimle çalışacak olanlar her işi yapar yeri gelir temizlik yeri gelir reyon düzünleme kasaplık yapar kasada çalışır falan dediler neyse ben hemen çıktım engelim böbrek nakli bu arada fiziksel bir sıkıntım yok boyum kilomda bayağı bir yerinde diğer gün hemen aradılar gel başla diye yok dedim 2 hafta boyunca 2 güne bir arayp gel başla dediler bildiğin engelli değilde herkül gibi kullanacaklardı belliydi ihtiyacı olan arkadaşlarımız için tabiki bir iş sonuçta ama özel sektör engelli değil herkül arıyor

Ali_Gs

Engelsiz engelli arıyorlar,
akıllarınca çakallık yapıyorlar.

maaş ve sgk primi ödemeye gelince engelli statüsünde yapıyorlar.
ama iş yaptırmaya gelince,engelsiz birinin yapacağı bütün işleri yaptırmak istiyorlar.

İşte Haksızlık bu özel sektörde engelli çalışanların durumları bir incelenmeli bence denetimler falan olmalı

Kardesım anladığım kadarıyla çalısmaya mecbursun bakarsın hıc sorun çıkmaz memnun kalırsın yıllarca çalışırsın alcağın maaş 1500 tl kotu yanları öğlen yemek vermıyorlar yemek ıhtıyacını kendın karşılarsın,fazla mesai yaparsın %90,fazla mesaı ucretı odemıyorlar.BIM e gırme şansın varsa onu degerlendır devlet memuru gıbı çalışırsın fazla mesai yaptırmazlar haftalık ızınını kullanırsın ve maaşı A101 den daha ıyı.sen başka bı ıs bulana kadar çalış boşta kalma

Yok engelsiz engelli arıyorlar yok bilmem ne....

Yahu orada çalışan engelsizlerin hepsi aynı işi yapıyor zaten. Gerekirse adam en önemli nokta olan kasayı sana emanet edecek...Ha yok kasaya geçmeyeceksin derlerse o zaman alının.

İyiki engeliniz varda bir şeyleri mana ediyorsunuz.

Soruyu soran arkadaşa gelincede :
Daha önce bir iş deneyimin yoksa bu işe gir.
Hastalığın sanırım sosyal etkileşimini etkiliyor bu sebeple zaten işten çıkarılırsın bir süre sonra(okuduğum kadarı ile) en azından denemiş olursun.
Yok ben iş beğeniyorum dersen aramaya devam et.

Salim G.

senin tuzun epey kuru anlaşılan..burada yaşadığımız deneyimlerimizi yazıyoruz..uydurmuyoruz..

Salim bol keseden atma banada mülakatta arkadaşların yazdıkları aynen anlatıldı hem sen müneccimmisinde hemen hüküm veriyorsun arkadaşların hakkı var bende sıcak bakmıyordum bu işe hele bu akşam gezerken akşamın 9unda açık gördüm hemde bir tek bayan eleman vardı. Bunlar bu kadar sorumsuzca mı bu şirketleri yönetiyorlar. En güzeli bundan sonra beden işçisi niteliği taşıyan hiçbir işe başvurmamak. Bizde hata

Ali_GS Haklısın kardeşim bana da aynıları söylendi o zaman soğudum o işten. Ama hata bende Kipada geçen acı mülakat tecrübemden sonra marketlere başvurmamaya karar vermiştim.

Millet Markette kasaya geçmeden mağazanın müdürü olmak istiyor.

Gerisini siz anlayın....Alırsınız!

Salim kaba tarzım için kusura bakma mühim olan sevebileceğin bir iş bulmak ayrıca rahatsızlığımın sonucu hakkında haklısın.

Üst Alt