Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A.Ö.F engelli öğrencilere engel durumlarına yönelik çözümler üretecek

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi'nde engelli öğrenciler için mümkün en iyi öğrenme koşullarının oluşturulması için günümüz teknolojilerinden de yararlanılarak her geçen gün yeni öğretim materyallerinin hazırlandığını ve var olan materyallerin güncellendiğini kaydetti.
Bu çalışmalar kapsamında merkez büro ve konu hakkında uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından, engelli bireylere yönelik sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla, engelli öğrencilerden gelen taleplerin değerlendirileceğini ve engelli öğrencilerin başarısız oldukları dersler ile ilgili düzenlemeler yapılacağını anlatan Prof. Dr. Güney, "Buna göre özellikle görme ve işitme engelli öğrencilerin engeli ile doğrudan ilgili olup zorlandığı dersler için önce uyarlama yoluna gidilmesi; uyarlamanın yapılamaması durumunda ise bu derslerin eşdeğer birer ders ile eşleştirilerek engelli öğrenciler için uygulanması, eşleştirme işlemlerine 2016-2017 öğretim yılı bahar döneminde başlanması planlanıyor.
Görme ve işitme engel bilgisini raporlandıran ve bu bilgisi sistem dahilinde bulunan öğrenciler, ilan edilecek tarihler arasında engelleri nedeniyle zorlandıkları dersler için öğrenci otomasyonundan başvurularını gerçekleştirebilecekler.
Engel bilgisi sistemde henüz bulunmayan veya sistemdekiyle farklı bir engel durumu bulunan öğrencilerin ise bulundukları şehirdeki Açıköğretim Sistemi bürolarına başvurmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı

Ekpss deki gibi uygulamalar yapılıyor mu¿ bilmiyorum hiç bana soran olmadı diye hatırlıyorum.... okuyucu işaretleyici gibi... inşallah daha iyi olur bunun sivil toplum kuruluşlarından yardım almaları iyi bir yaklaşım bu sayede engellilerin isteklerine daha net ulaşabilirler... bana kalırsa biraz ekpss sınavından örnek almaları baya bi fayda sağlayacak gibi...

lafla değilde icraatlarla ortaya çıkma durumunun tüm hizmet camiasına bulaşıcı bir hastalık gibi bulaşması için dua edelim arkadaşlar.

tamamen lafta yaptıkları... Defalarca engellilerin evinin yakınında sınav yapılan okullarda sınava alınabilmesi için başvuru yaptım ona rağmen hiçbir gelişme olmadı. Kaç km uzaklıkta ki okullara veriyorlar araban falan yoksa karda kışta yollarda o soğuklarda rezil oluyorsun. Defalarca yağan yağmurun üzerimden geçtiğini biliyorum. Kampüse veriyorlar içeride ne bi kafe var, ne bir kapalı mekan ıslanırsın öyle yağmurun altında yağmurun geçmesini beklersin. Ne hikmetse ne zaman aöf sınavı olsa güneşli bile olsa ansızın yağmur yağar. Çok sıkıntı çektim Allah devam edenlere yardım etsin.

İbrahim abi. Ben 2 yıllık bitirdim. Geçen DGS sınavına başvurdum. Sınav ücreti önceden hiç ödemiyordum. Sitesinde engel durum
u dolayısıyla sınav ücreti alınmıyordu. Yalnız dgs için 90 tl sınav ücreti verdim. Sınava girdim çok şükür. Sınav yeri ile evim arası 16 km'di :) Sitede engel durumu bulunamadı/yok gibi yazıyor. Engel bilgilerimi silmişler.

atom_bombası Yeni sınav başvurusu yaparken engelli kimliği ya da raporu öğrenci işlerine vermişmiydin ?

*DORLİ* dgs başvurusu yaparken vermedim. Çünkü 3 sene öncesinden vermiştim. O ara hiç sınav ücreti vermedim. Sistemden kaldırmışlar.

onlısans mezunuyum anadolu unıversıtesının lısans tamamala saglık yonetımı uzaktan egıtıma basvrdum kabul edılırse ogrenım harcı yatırcakmıyım yuzde 601 ortepedık engellıyımm

Üst Alt